7. kolo
12.01.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Tim Ream a Carlos Vinícius (© AFP)

Fulham prodloužil trápení Chelsea, která dohrávala bez vyloučeného Joãa Félixe

Fulham v londýnském derby porazil trápící se Chelsea. Skóre v prvním poločase otevřel Willian. Na začátku druhého poločasu sice vyrovnal Koulibaly, nicméně po vyloučení debutanta Joãa Félixe rozhodl o třech bodech pro domácí útočník Carlos Vinícius.

V základní sestavě Chelsea se objevila i její nejnovější akvizice, a to portugalský útočník João Félix. Ten na sebe upozornil hned v samotném úvodu utkání, když připravil palebnou pozici pro Kaie Havertze, jehož střela byla zablokována, a prosadit se nedokázal ani z následné dorážky mladík Lewis Hall, kterého vychytal brankář Leno.

Na druhé straně ve 22. minutě chyboval Trevoh Chalobah, a tak se k míči dostal Carlos Vinícius, který přesně přihrál do vápna, kde již stál Bobby De Cordova-Reid. Ten prudkou ranou orazítkoval břevno Kepovy branky. O pár momentů později opět chyboval Trevoh Chalobah, když nedůrazně odhlavičkoval centr jen k bývalému hráči Chelsea Willianovi, který po úspěšně provedené kličce vystřelil. Mladý anglický stoper pak nešťastně míč tečoval za záda bezbranného brankáře Kepy.

Hráči Chelsea měli do půle několik příležitostí k vyrovnání, jenže střely Halla a Joãa Félixe brankou neskončily, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Hned na začátku druhého poločasu však přišlo vyrovnání. Hall vybojoval přímý kop, jehož exekuce se ujal Mason Mount. Ten vypálil přesně do pravé tyče Lenovy svatyně a z následné dorážky se prosadil stoper Kalidou Koulibaly - 1:1.

Úsměv na tváři Grahama Pottera však nevydržel ani deset minut. V 58. minutě totiž nesmyslným ostrým zákrokem na půli hřiště zakončil svoji premiéru v dresu Chelsea João Félix, rozhodčí Coote dlouho neváhal a vytáhl z kapsy červenou kartu.

Chelsea se i v deseti snažila hrát aktivně, místo důležité vstřelené branky však v 73. minutě podruhé v zápase inkasovala. Nádherný centr do vápna z nohy Andrease Pereiry si našel skvěle hrající Carlos Vinícius, který využil chybného vyběhnutí brankáře Kepy a poslal Fulham zpátky do vedení.

Pět minut před koncem se mohl o vyrovnání postarat Kai Havertz, jehož pomalá střela z malého vápna však gólem neskončila, tím prohloubil trápení Chelsea, která prohrála třetí soutěžní utkání v řadě, a zůstává tak desátá. Naopak domácí se v ligové tabulce dostali na šestou příčku.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (4)

Přidat komentář
bakasa

Fulham potvrzuje roli favorita první

Reagovat
bakasa

To je hostovačka

Reagovat
smazaný uživatel

Felix za ty prachy stal

Reagovat
Hardwell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele