27. kolo
12.03.2023 15:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Arsenalu (© AFP)

Arsenal bez potíží porazil Fulham

Fulham nestačil v zápase 27. kola Premier League na Arsenal a v Creven Cottage s ním prohrál 0:3. Gunners rozhodli v prvním poločase, když se postupně trefili Gabriel Magalhaes, Gabriel Martinelli a Martin Ödegaard.

V šestnácté minutě ještě Cottagers ochránil od inkasování VAR. Gabriel Martinelli se před bránou snažil najít Leandra Trossarda, jenže Bernd Leno vyrazil balon jen do svého spoluhráče Antoneea Robinsona, jenž už nestihl zareagovat, a dal si vlastní gól. Ten ale nakonec neplatil právě kvůli těsnému ofsajdu Martinelliho.

Bezbrankový stav však vydržel jen dalších pět minut, kdy už Arsenal vstřelil gól platný. Leandro Trossard odcentroval od rohového praporku na malé vápno, kde našel stopera Gabriela Magalhaese. Ten i přes zatáhání za dres dokázal přesně zakončit.

Domácí se ani nestačili vzpamatovat a ve 26. minutě už měli v síti druhou branku. Granit Xhaka vyvezl balon na útočnou polovinu a poté hru přenesl doleva na Leandra Trossarda. Ten obloučkem na zadní tyči našel Gabriela Martinelliho, z jehož pozice už se snad nedalo neskórovat. O deset minut později mohl po Trossardově přihrávce zacílit Trossard, ale balón si ukopl až k domácímu gólmanovi.

Tlak Arsenalu byl vytrvalý, a tak zanedlouho po pobídce od Saky pálil z první Leandro Trossard jen těsně vedle tyčky. Před koncem prvního poločasu měl ojedinělou šanci Fulhamu Pereira, když v rozehrávce chyboval Ramsdale. Domácí záložník ale mezi tři tyče nemířil.

Před přestávkou pak ještě Leno vytasil výtečný zákrok proti hlavičce Martinelliho do protipohybu, na ránu Martina Ödegaarda už ale nestačil. Robinson podskočil centr Trossarda, míč si zpracoval norský reprezentant a přesnou ránou k zadní tyči navýšil vedení Gunners.

Po přestávce se na hře příliš nezměnilo a Ramsdale měl minimum práce, za zmínku stojí rána Decordovy-Reida ke vzdálenější tyčce. Po zranění se pak na hřiště za velkého jásotu vrátil v 77. minutě Gabriel Jesus a zanedlouho se mohl zapsat mezi střelce. Brazilec si narazil s Fábiem Vierou, pak však mířil jen do dobře postaveného brankáře. S chutí hrál rovněž jeho spoluhráč Ödegaard, jeho halfvoleji z konce duelu ale chyběly centimetry.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele