33. kolo
27.04.2023 20:45 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Joelinton (© AFP)

Everton doma dostal čtyři góly od Newcastlu a zůstává na předposledním místě

Everton prohrál ve 33. kole Premier League 1-4 s Newcastlem. O vysokém vítězství hostů rozhodla jedenáctiminutovka mezi 70. a 81. minutou, kdy se Strakám podařilo hned třikrát skórovat. Toffees si tak situaci opět zkomplikovali a v současné chvíli se nachází na 19. místě, Magpies jsou třetí.

Úvod zápasu patřil domácímu týmu, v 8. minutě si první střelu připsal Gueye, jenž z hranice vápna prověřil pozornost brankáře soupeře. Senegalský záložník to o několik minut později zkusil znovu, když mířil z přímého volného kopu těsně nad. Hra se postupně vyrovnala a v dalších minutách zahrozil několikrát i Newcastle. Ve 28. minutě už se skóre měnilo, Pickford nejdřívě skvěle zlikvidoval Joelintonovu střelu, balón se vzápětí dostal k Wilsonovi, který už měl v ideální pozici lehkou úlohu a míč bez problému uklidil do šibenice.

Domácí se viditelně snažili o vyrovnání, což se jim i podařilo v nastavení prvního poločasu, kdy se trefil Calvert-Lewin. Rozhodčí ale situaci ještě přezkoumal pomocí videa, které následně odhalilo ofsajd, a tak branka nakonec nemohla být uznána.

V 53. minutě se provinil faulem hostující Targett a jeho zákrok sudí ocenil žlutou kartou. V 70. minutě zabránil jistému gólu Pickford, který krásným způsobem vyrazil Willockovu střelu k pravé tyči. O dvě minuty později však anglický gólman už gólu nezabránil, Willock našel přesným centrem volného Joelintona a ten hlavou upravil skóre na 2-0. V 75. minutě skóroval Newcastle potřetí, Wilson se na hranici vápna moc nerozpakoval a jeho následná rána skončila v pravé šibenici. V 80. minutě domácí snížili, když McNeilův prudký centr z rohového kopu propadl rovnou do brány. Produktivních jedenáct minut uzavřel čtvrtým gólem Newcastlu Murphy, jenž zužitkoval Isakovu pěknou přihrávku a razantním pokusem pod horní tyč vrátil hostujícímu týmu třígólové vedení.

V 90. minutě se Magpies prosadili popáté, ale Schärova branka nakonec nebyla uznána z důvodu ofsajdového postavení. V 95. minutě ještě zbytečně zajel do protihráče domácí Maupay a mohl být rád, že odešel jen se žlutou kartou. Everton nevyhrál již pošesté v řadě a prohrou s Newcastlem si zkomplikoval záchranu v nevyšší anglické soutěži. V dalším kole Everton zavítá na půdu Leicesteru, zatímco Newcastle doma čeká poslední Southampton.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele