24. kolo
18.02.2023 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Seamus Coleman (© AFP)

Everton doma udolal Leeds

Záchranářský souboj dopadl lépe pro domácí Everton, který ve 24. kole Premier League porazil v Goodison Parku Leeds United 1:0. Utkání ve druhém poločase rozhodl Séamus Coleman.

Po půlhodině hry si první šanci v utkání připravili Toffees. Idrissa Gueye průnikem po pravém křídle a následnou přihrávkou mezi nohama Wöbera připravil dobrou pozici pro Onanu, jenž ale ránou bez přípravy přestřelil branku. Tři minuty poté domácí po rohovém kopu hned dvakrát překovali Mesliera, jenže nejprve jej na brankové čáře zaskočil Wöber a poté McKennie. Domácí byli i nadále lepším celkem, Tarkowskiho hlavičku po rohovém kopu musel likvidovat Meslier.

V 64. minutě domácí zaskočili gólmana Mesliera, který si tento gól za rámeček nedá. Hostující brankář totiž čekal centr, tak už byl venku z brány. Na pravé straně si na kolmici od Iwobiho naběhl Séamus Coleman, všiml si Meslierovy pozice a z velkého úhlu jej překvapil přímým zakončením. Gólman Leeds poté jen rozmáchl rukama. V závěru mohl vedení Evertonu ještě pojistit Doucouré, když jej parádně vyslal Simms. Svůj únik však vůbec nezvládl, nechal se doběhnout Aaronsonem a poté i obrat o míč. Everton to mrzet nemuselo, Leeds se za celý zápas nezmohl na jedinou střelu na bránu a po zásluze v Goodison Parku prohrál.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele