31. kolo
15.04.2023 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Harrison Reed (© AFP)

Toffees doma na Fulham nestačili

Everton prohrál v zápase 31. kola Premier League s Fulhamem 1:3. Za Cottagers se trefili Harrison Reed, Harry Wilson a Daniel James, za domácí si gól připsal Dwight McNeil.

Na první vážnější situaci si diváci museli počkat až do 22. minuty, ale rovnou byla branková. Hosté se vydali po zisku míče do rychlého protiútoku a hru poté přenesli doprava na Wilsona. Ten vypálil zpoza vápna do tyčky, balon se ale po několika odrazech dostal k Harrisonu Reedovi, jenž už jej do sítě dopravil. O deset minut později nebylo vyrovnání po standardce Evertonu daleko. Keane zblízka hlavičkoval, vychytal jej ale Leno. Následně ještě dorážel Tarkowski, jenž pro změnu bránu přestřelil.

V pětatřicáté minutě však Everton vyrovnal. Při výborném presinku získal balon Garner, jenž poté přihrál Dwightu McNeilovi. Ten si balon navedl na pravačku a z hranice šestnáctky trefil přesně spodní růžek. Gólmana Lena poté před přestávkou zachránil Ream, když odkopl McNeilovo zakončení mířící do sítě. Stejný hráč se o slovo přihlásil i z kraje druhé půle, když z úhlu napálil tyčku.

Pak už ale zase úřadoval Fulham. Hosté rychle a přesně zakombinovali na levé straně a Tete pak přetáhl centr na Williana. Brazilský křídelník z prvního doteku sklepl míč pod sebe na Harryho Wilsona, jenž propálil Pickforda. Toho poté protáhl dělovkou pod horní tyčku Reed. V 68. minutě si hosté své vedení pojistili. Tete jednoduchý míčem za obranu našel Daniela Jamese, jenž si obhodil dva obránce Evertonu a nedal Pickfordovi žádnou šanci zasáhnout. James mohl v závěru přidal ještě jeden gól, ale svůj přízemní pokus nasměroval do tyčky.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele