19. kolo
03.01.2023 20:45 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Brightonu (© AFP)

Brighton nadělil Evertonu "čtyřku"

Everton prohrál v zápase devatenáctého kola Premier League s Brightonem 1:4. Seagulls rozhodli v první hodině, když se postupně trefili Kaoru Mitoma, Evan Ferguson, Solly March a Pascal Gross. Za Toffees v závěru z penalty snížil Demarai Gray.

První gól utkání si mohli už v páté minutě připsat domácí, Sánchez však ránu Iwobiho k levé tyči výborně vyrazil. Zanedlouho na druhé straně nepochodil ani Brighton. March si na pravé straně obhodil balon kolem Mykolenka a v pokutovém území našel Mitomu, ten však nepochopitelně netrefil odkrytou část brány a přestřelil. Svou chybu však napravil ve čtrnácté minutě. Pattersson mizerně načasoval vyběhnutí proti Caicedově přihrávce a umožnil postupovat z levé strany do vápna právě Kaoruovi Mitomovi. Japonský reprezentant nechal proběhnout i stopera, aby ve finále skóroval střelou k levé tyčce.

Mitoma navíc o pár minut později málem asistoval, když šajtlí našel před šestnáctkou Fergusona, jenže napálil tyčku. Ten střílel v prvním poločase nebezpečně ještě jednou, ale tentokrát těsně minul. Druhou branku si tým z jižního pobřeží schoval až na úvod druhého poločasu. Sarmiento pronikl do pokutového území, obešel soupeře a poté přihrávkou pod sebe našel Evana Fergusona, který už měl hodně lehkou práci s uklizením balonu do sítě. Uběhly tři minuty a Seagulls už vedli tříbrankovým rozdílem. Solly March dostal ve vápně šíleně moc prostoru, míč si připravil na pravačku, a Pickford už se pak mohl jen koukat.

To však nebylo z dílny Seagulls stále vše. Domácím se v 57. minutě vůbec nepovedl rohový kop, Gueye posléze vyrobil nepochopitelnou hrubku, když naslepo volil zpětnou nahrávku, a vyslal tak do úniku Pascala Grosse. Německý hráč poté vyběhnutého gólmana přeloboval. Everton se dočkal alespoň malé útěchy v nastaveném čase. Brankář Sánchez totiž podrazil v pokutovém území Iwobiho a Toffees se ujali pokutového kopu. Exekuci si vzal na svá bedra Demarai Gray, zvolil ránu doleva, a ačkoli ji neumístil úplně ideálně, její intenzita gól zařídila.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-0

Reagovat
fcb+mufc

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele