6. kolo
03.09.2022 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Ben Chilwell (© AFP)

Chelsea v závěru zachraňovala další blamáž, výhru nad West Hamem trefil Havertz

Chelsea v šestém kole Premier League otočila vývoj utkání proti West Hamu a zvítězila 2:1. Kladiváři sice po asi hodině hry vstřelili úvodní gól, ale po odpovědi na druhé straně se v závěru pak prosadil i Kai Havertz, který urval tři body pro Chelsea. Zásah Maxwela Corneta z 90. minuty, který by zařídil remízu, totiž nebyl uznán. Tomáš Souček a Vladimír Coufal odehráli v dresu hostů celé utkání.

Zisk sedmi bodů z pěti odehraných duelů byl pro Chelsea zklamáním, obzvlášť ji mrzely venkovní ztráty s outsidery. Fanoušky tak muselo těšit alespoň gólové probuzení Raheema Sterlinga a nový obličej v základu, Wesley Fofana totiž po přestupu z Leicesteru zamířil přímo do základu. Kladiváři zatím skórovali pouze dvakrát a vybojovali čtyři body. O ten poslední se proti Tottenhamu vyrovnávací brankou zasloužil středopolař Souček.

Blues od začátku zaměstnávali defenzivu soupeře, která byla z půlky složena právě z jejich bývalých hráčů. Domácí sice dominovali na míči, většinu času ho ovšem drželi pouze stopeři snažící se o konstruktivní rozehrávku. Hammers totiž bránili velmi zodpovědně. Hrozbu přinášely až centry Reece Jamese a dalekonosná střela skvěle hrajícího Matea Kovačiče, branku však fanoušci v prvním dějství neviděli.

Úvod druhého dějství přinesl podobný scénář. Tým ze západního Londýna vévodil statistikám, nebyl si ovšem schopen vytvořit velké příležitosti ke skórování. Trpělivá hra se Kladivářům vyplatila v 62. minutě, kdy využili svou první větší šanci utkání. Michail Antonio doklepával míč do prázdné brány po nepřehledné situaci při rohovém kopu. Unikátním způsobem dokázal vyrovnat v 76. minutě Ben Chilwell, který byl na hřišti pouhé čtyři minuty. Míč za obranu od Thiaga Silvy zpracoval hlavou z otočky, rychle se zorientoval a z téměř nulového úhlu uklidil míč mezi nohy brankáře. Chvíli před koncem ještě stihnul utkání otočit vítěznou trefou Havertz a poslal Stamford Bridge do euforie. Tu málem zhatil Cornet chvíli nato, branka mu ovšem nebyla uznána vinou předcházejícího faulu.

Londýnské derby tak skončilo lépe pro domácí Chelsea. Ta se v příštím kole 10. září představí znovu v hlavním městě, tentokrát na hřišti Fulhamu. West Ham o den později přivítá Newcastle.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 COYI⚒⚒⚒

Reagovat
OnlyWHU

Paní Štěstěna nám opět ukázala záda. Minimálně bod šlo uhrát. Zase taková pitomost. Byl to vůbec faul? Jinak jsme až na dvě okýnka předvedli dobrou defenzívu a hodně nebezpečný kontry. Byla tam řada výborných individuálních výkonů. Teď budeme mít sérii hratelných soupeřů a smůla je, že prostě musíme. Chtělo by to hned bodovat, abychom se zase zklidnili. Hráčů máme dost a časem budeme víc sehraní. COYI!!!

Reagovat
duloig

Mendy ešte teraz bojuje o život chudák. Nepovšimnutý faul Jamesa na Antonia kolíkmi na stehno za redku. A Havertzov herecký výkon na konci. Kto aký pacient môže fandiť

Remíza by bola spravodlivá dnes. A preto C O Y I !!

Reagovat
duloig

Kto aký pacient môže fandiť Čelzí

Reagovat
AnnelieseMichel

Za redku? Lol. Ty si objektívny jak slobodný vysielač

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

aby nevzniklo nedorozumění poslán duloigovi

Reagovat
Švejk :)

Je mi to celkem fuk,ale za takovou tlačenku nemůžou mít snad radost ani fans Chelzi

Reagovat
Noustress

Po zápase so sliepkami môže byť fanúšikom CFC tlačenka úplne u análneho otvoru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele