26. kolo
04.03.2023 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Wesley Fofana (© AFP)

Chelsea doma udolala Leeds

Trápící se Chelsea porazila v utkání 26. kola Premier League Leeds United 1:0. Duel rozhodl z kraje druhého poločasu Wesley Fofana. Hostům se ani přes závěrečný tlak vyrovnat nepodařilo.

Domácí mohli jít do vedení už v patnácté minutě, ale Kai Havertz názorně předvedl, že Blues teď prostě v pohodě nehrají. Po přihrávce zhruba na polovině hřiště totiž mířil téměř sám na bránu, Meslier proti němu vyběhl a německý fotbalista jej při pokusu o lob trefil. Výborný zákrok gólmana Whites, zároveň nepodařené zakončení Havertze. O pár minut později měli Potterovi svěřenci i smůlu, když Félix dostal nabito na hranici vápna od Sterlinga. Jeho následný střelecký pokus však skončil na břevně.

Domácí se tak dočkali až v 53. minutě a trochu zlepšili náladu svým fanouškům. Povedený rohový kop mířil někam mezi penaltový puntík a malé vápno, kde se nejvýš ze všech vyšplhal Wesley Fofana a parádní hlavičkou prostřelil gólmana Mesliera, který neměl šanci jakkoliv zasáhnout. Zhruba od 75. minuty převzali otěže duelu hosté, jenže ti si za celý zápas dokázali vypracovat pouze jedinou střelu na bránu a to na vyrovnání prostě nestačilo.

Chelsea se tak díky zisku tří bodů udržela na desátém místě o skóre před Asto Villou, na pátou pozici zajišťující postup do evropských pohárů však stále ztrácí sedm bodů a bude mít co dělat, aby toto místo vůbec mohla ohrozit. Leeds je naopak až sedmnáctý a pouhý jediný bod na sestupovým pásmem. Pro Whites tak letošní ročník bude pravděpodobně o záchranářských povinnostech, z trojice Southampton, Bournemouth a Everton totiž nikdo chtít spadnout nebude.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele