26. kolo
04.03.2023 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Brightonu (© AFP)

"Kladiváři" opět vybouchli, Brighton k další výhře nasměroval Mac Allister

Na West Ham už ve čtvrtek čeká osmifinále Konferenční ligy s kyperskou Larnakou a ligová generálka na tento souboj mu vůbec nevyšla. Po minulé porážce s rozjetým Manchesterm United (1:3) tentokráte neměl šanci na půdě ambiciózního Brightonu a po mizerném výkonu prohrál vysoko 0:4. V tabulce Premier League je tak až šestnáctý s třiadvaceti body a na sestupové pásmo má náskok pouhých dvou bodů.

Naopak domácí výběr navázal na skvělou formu z této sezóny a svého protivníka vyškolil z produktivity, v tuto chvíli mu patří vynikající osmá pozice s osmatřiceti body a stále tedy usiluje o účast v evropských pohárech v příštím ročníku. K již jedenácté ligové výhře této sezóny mu výrazně pomohl čtyřiadvacetiletý argentinský záložník Alexis Mac Allister, který nejprve proměnil pokutový kop a krátce po změně stran přihrál na druhý uklidňující gól.

V dresu londýnského celku nastoupil v základní jedenáctce český reprezentační záložník Tomáš Souček a byl střídán v 75. minutě, jeho krajan Vladimír Coufal vůbec nebyl zařazen do nominace kvůli problémům s patou. Brighton začal s velkou aktivitou a první možnost si vypracoval již po necelé čtvrthodině, ovšem March po skvělé individuální akci nevyzrál na vynikajícího brankáře Aréolu tvrdou ranou z hranice šestnáctky.

Brighton se však přeci jen dostal do důležitého vedení v 18. minutě, když Bowen těsně předtím poslal k zemi ve vlastní šestnáctce Kaorua Mitomu a s nařízenou penaltou si věděl rady právě Mac Allister, jenž nechytatelně zavěsil k levé tyči. Hosté hrozili jen ojediněle a nečekaně srovnat mohli ve 25. minutě, kdy svou předchozí minelu chtěl napravit Bowen, nicméně jeho přízemní pokus vykopl nohou pozorný gólman Steele.

Domácí hráli po změně stran velmi organizovaně a jasnou výhru pečetili hned třemi dalším góly. Nejprve vsítil druhou uklidňující branku Jöel Veltman, jenž po rohovém kopu Mac Allistera dopravil balón do poloprázdné branky, zhruba v polovině druhého dějství skóroval také Mitoma, neboť střílenou přihrávku Grosse k protější tyči dopravil do sítě ve skluzu z bezprostřední blízkosti - 3:0. V 89. minutě nakonec uzavřel gólový účet Danny Welbeck nechytatelnou dělovkou přímo do levého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Moyesova taktika, dostat co nejméně gólů, nám přinesla ponižující debakl. Náš kouč na mě od začátku roku dělá dojem, že se mu to zcela vymklo z rukou. Při šíleným a nezodpovědným výkonu de facto celýho týmu vynikl pouze Johnson, neomylný asistent soupeře u prvních třech gólů. WHU je s nejvyšší pravděpodobností jediným týmem v PL, kde by si mohl zahrát. Zatím co ostatní namočený kluby překvapivě bodují, my dostáváme příděly. A teď do toho KL. Nerad bych se dožil toho, že se nakonec budeme zachraňovat s hráči z juniorky. Velebnosti, chce se mi.... Hledám poslední zbytky optimismu... No, COY!!!...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele