28. kolo
04.05.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Alexis Mac Allister zapsal jediný gól utkání z penalty (© AFP)

Brighton v dohrávce porazil Man Utd, Mac Allister rozhodl v nastavení z penalty

Brighton vyhrál v dohrávce 28. kola nad Man Utd 1:0. O výhře domácího týmu rozhodl až v 99. minutě argentinský středopolař Alexis Mac Allister, který proměnil pokutový kop.

Do první vážnější šance se dostal už ve 2. minutě Antony, ale jeho pokus zevnitř vápna proletěl kousek vedle levé tyče. O dvě minuty později mohli vstřelit vedoucí gól domácí, Mitoma se ocitl v samostatném úniku, tváří v tvář De Geovi však neuspěl a střelou doprostřed španělského brankáře pouze trefil.

Ve 28. minutě Rashford krásným způsobem obehrál dva protihráče a poté postupoval sám na gólmana, Steele ovšem střelu k levé tyči vystihl a bravurním zákrokem nepřipustil změnu skóre. Diváci se určitě nenudili, protože oba týmy hrály ve vysokém tempu a hra se přelévala z jedné strany na druhou.

Ve 39. minutě obdržel výbornou přihrávku za obranu Martial, nicméně ani francouzský útočník nedokázal vyloženou šanci proměnit a jeho pokus doprostřed Steele pokryl. Ve 44. minutě sestřelil protihráče Casemiro a rozhodčí to okamžitě ocenil žlutou kartou.

V 58. minutě se po nedorozumění hostující obrany dostal do dobré šance Mitoma, jeho následné střele ovšem chyběla razance, a de Gea si tak s ní bez problému poradil, V 70. minutě zbytečně dohrál protihráče Antony a mohl být rád, že viděl pouze žlutou kartu. Vzápětí dostal žlutou kartu ještě Dunk, který oplácel.

V 78. minutě vyslal prudkou ránu z přímého volného kopu ze střední vzdálenosti Rashford, brankář Brightonu však předvedl jistý zákrok a pokus zneškodnil. Na druhé straně March mířil z hranice vápna jen těsně vedle pravé tyče. V 90. minutě měl na kopačce změnu skóre Mac Allister, nicméně jeho pumelici k pravé tyči reflexivně vyrazil skvělý de Gea.

V 95. minutě zahrál po rohovém kopu rukou Shaw a rozhodčí po konzultaci s videem přisoudil pokutový kop Brightonu. K tomu se postavil Mac Allister, jenž zajistil domácímu týmu velmi cenné tři body.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-3

Reagovat
neyto

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele