35. kolo
08.05.2023 18:30 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Abdoulaye Doucouré (© AFP)

Everton nadělil Brightonu pět gólů

Vysokou domácí porážku musel ve 35. kole Premier League zkousnout Brighton. Ten totiž na Amex Stadium padl s Evertonem 1:5. Dvě branky hostí si připsali Abdoulaye Doucouré a Dwight McNeil, vlastní gól si dal Jason Steele. Čestnou trefu domácích zaznamenal Alexis Mac Allister.

Zachraňující se Everton zažil vstup do zápasu jako z říše snů, jelikož se hned v úvodní minutě ujal vedení na půdě sedmých Seagulls. Po chybě Mitomy v rozehrávce a chybnému vystoupení Dunka postupoval Calvert-Lewin do situace dva na dva. S hlavou nahoře přihrál na střed vápna Abdoulayemu Doucourému, jenž od sebe nechal odběhnout Webstera a s velkým přehledem trefil prázdnou bránu.

Uběhla půlhodina hry a hosté už vedli o dvě branky. Dwight McNeil vyvezl balon po levé straně, následně povedeně odcentroval na zadní tyč. Tam byl autor první branky Doucouré, jehož zakončení z voleje bylo nad síly gólmana Steelea.

Ve 35. minutě přidal Everton třetí gól a fanoušci Brightonu už nevěřili vlastním očím. Hosté znovu udeřili z rychlého brejku. Iwobi v přečíslení dvou na jednoho poslal Doucourému nahrávku příliš dlouhou. Střelec dvou gólů nicméně ještě balón stihl ve hře a nahrál Dwightu McNeilovi, ten centroval zleva na střed a byl to právě Jason Steele, kdo ve snaze pokrýt co největší prostor míč smolně usměrnil za svá záda. Pro Brighton mohlo být ještě hůře, jenže v nastaveném čase prvního poločasu James Garner v solidní šanci trefil Dunka.

Domácí byli ke snížení blízko v 66. minutě. Po tečované ráně Fergusona zahrávali rohový kop, po rozehrávce na krátko přišel centr, po kterém Mac Allister hlavičkoval do horní tyčky. Ten samý hráč zakončoval hlavou i o devět minut později, tentokrát jej vychytal skvělým zákrokem brankář Pickford, když se vrhnul k levé tyčce. A tak Toffes udeřili počtvrté. Alex Iwobi poslal povedený pas McNeilovi, který jednoduchou kličkou obešel Dunka i brankáře Steelea a s balonem prakticky došel až do brány.

Tři minuty poté se nakonec Brighton dočkal alespoň čestného srovnání. Pascal Gross poslal z pravého křídla přetažený centr, Mitoma následně zakončoval do tyčky. Od té se ale míč odrazil do zad Mac Allistera a poté doputoval až za brankovou čáru. Jordan Pickford byl ze ztráty čistého konta dost překvapený. Chvíli před vypršením devadesáti minut však gólman Evertonu opět vytáhl výtečný zákrok proti ráně Fergusona. Toffees v 96. minutě nakonec dokonali "bůra". Onana našel McNeila, ten se z levé strany vřítil do pokutového území a vypálil do horního růžku.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele