18. kolo
31.12.2022 18:30 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Brighton doma padl, Arsenal mu nasázel čtyři branky

Falmer Stadium se stal na Silvestra dějištěm fantastického utkání, v němž padlo sedm branek! Šest z toho regulérních, čtyři do domácí sítě. Arsenal vsadil na fantastické brejky a to mu dnes vyšlo parádně.

Brighton dnes doma přivítal první vedoucí tým tabulky a docela si věřil. V Premier League najdeme jen pouhé tři týmy, proti nimž Arsenal prohrál víc zápasů, než kolik jich dokázal vyhrát. Kromě Liverpoolu a Manchesteru United je to trochu překvapivě právě Brighton. Tentokrát si ale proti svěřencům trenéra De Zerbiho hodlal připsat další důležité tři body.

A začal skvěle. Neuplynuly totiž ani dvě minuty, když Lamptey při snaze vyvézt míč balon ztratil v souboji s Parteyem. Přes Ødegaarda šel míč na Martinelliho, který se pokusil o obstřel brankáře Sáncheze. Jeho pokus byl ale zablokován příhodně přímo k nohám dobíhajícího Bukaya Saka a mladý Angličan procedil balon do sítě - 1:0.

Kolotoč přihrávek, který Arsenal zdobí a tak dobře ovládá, pokračoval ve čtvrté minutě a vedl málem k další trefě. Martinellimu se povedlo prostrčit míč na nabíhajícího beka Zinčenka, který se protáhl až do zakončení, jenže trefil jen hruď mladého Španěla. Plno práce dnes ale čekalo i na jeho protějška, gólmana Ramsdalea. Poprvé mu to výrazně připomenul Trossard, jehož rána pořádně rotovala.

Brightonu se dařilo držet míč a po většinu prvního poločasu diktoval tempo, zatímco Arsenal se spoléhal spíš na nápadité kontry. A vycházelo mu to výborně, protože pět minut před koncem první půle se Artetovi hoši dočkali další trefy. Centr od rohu sice domácí obrana ještě dokázala odvrátit aspoň k hranici vápna, ale hostující kapitán Martin Ødegaard balon se štěstím poslal do sítě!

Kanonýrům dnešní nástupy do obou poločasů vyšly parádně. Stejně jako v prvním poločase mu totiž i po návratu z kabin stačily pouhé dvě minuty na další trefu! Další smrtící brejk dostal míč k Martinellimu, který po přešlapovačce zakončil. Jeho ránu sice Sánchez vyrazil, ale dobíhající Eddie Nketiah byl u míče nejdřív a dostal ho za čáru - 3:0.

Jenže Arsenal nečekalo po změně stran nic jednoduchého. Čerstvé síly vržené De Zerbim na hrací plochu udělaly trochu rozruchu a po hodině hry stačila kolmice Pascala Große k překonání dosud pevné obrany Gunners. K míči se dostal Kaoru Mitoma a brankář Aaron Ramsdale kapituloval.

Reakce vedoucího mužstva na sebe nenechala dlouho čekat. Artetovi muži opět ukázali, jak rychlé brejky mají secvičené, protože od vlastního vápna dostali míč do sítě soupeře za pouhých 12 vteřin! Krásná Ødegaardova kolmice poslala míč na rozběhnutého Martinelliho a mladý útočník už dokonal dílo zkázy bezpečně - 4:1.

Ani to ale nebylo všechno, protože v 77. minutě nakopl Dunk dlouhý míč na Evana Fergusona. Mladý Ir využil Salibova klopýtnutí a povedlo se mu propálit Ramsdalea mezi nohama. Arsenal navíc kapituloval ještě jednou, ale VAR kupodivu druhou branku Mitomy kvůli mírnému ofsajdu neuznal.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele