31. kolo
15.04.2023 13:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Jacob Ramsey a Ashley Young (© AFP)

Newcastle vybouchnul, řádil Watkins

Aston Villa nedala v utkání 31. kola Premier League šanci Newcastlu United, jenž porazila 3:0. První branku si připsal Jacob Ramsey, další dvě pak obstaral Ollie Watkins, jehož třetí gól neplatil kvůli ofsajdu.

Watkins začal trápit Magpies hned od první minuty. Ve 26. vteřině zápasu totiž utekl Botmanovi a jeho následná rána orazítkovala tyč. Vedení domácího celku však na sebe nenechalo dlouho čekat, Villans udeřili v 11. minutě. Dendoncker odkopl centr Gordona a na druhé straně poslal dlouhý pas na Watkinse. Ten sklepl míč pod sebe a odskočený Jacob Ramsey prvním dotekem zakončil dostatečně daleko od brankáře Popea.

Villans byli stále lepším týmem a mohli přidat další gól, když Ramsey vyslal Watkinse do úniku, jenže skvěle zakročil svou nohou Pope. Akce však pokračovala a Ramsey napálil břevno. Pak si diváci museli na zajímavější akci počkat, po hodině hry se na hranici šestnáctky se Isak zbavil soupeře a pohotově vypálil. Martínez však vystřihl precizní zákrok.

Nedlouho poté se Aston Villa dočkala druhé branky, ale radost trvala jen chvíli. Moreno přihrávkou za obranu našel Watkinse, jenž poté dokázal vypálit dostatečně tvrdě na to, aby prostřelil Popea. Videorozhodčí však poté odhalil těsný ofsajd autora gólu. Nemuselo ho to ale dlouho mrzet, jelikož utekly dvě minuty a Ollie Watkins se prosadil znovu. Tentokrát už bylo vše v pořádku. McGinn v pokutovém území přihrál do strany. Moreno našel před brankou Watkinse a ten z pohotové otočky zvýšil na 2:0.

Ollie Watkins své galapředstavení dovršil v 83. minutě. McGinn se dokázal dostat od autové čáry, ve vápně poté Buendía a Ramsey z první prodloužili, až se k balónu dostal Watkins, jehož rána prosvištěla podél pravé nohy Nicka Popea do sítě. Villans předvedli opravdu povedený výkon a Newcastle může být rád, že dostal jen tři góly. V jednom případě jej totiž zachránil VAR, v dalších dvou pak tyčka.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
VTID94

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele