19. kolo
03.01.2023 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sven Botman v souboji s Eddiem Nketiahem (© AFP)

Arsenal převahu proti Newcastlu nevyužil

Bezbrankovou remízou skončil duel devatenáctého kola Premier League mezi prvním Arsenalem a třetím Newcastlem United. Využít toho mohou druzí Citizens, kteří se svému sokovi na čele mohou o kousek přiblížit. Největší šanci v závěru spálil domácí Nketiah.

Spíše než pohledný fotbal nabídl první poločas spoustu žlutých karet, zajímavou příležitost měl ve 35. minutě domácí Arsenal. Martin Ødegaard rozehrál přímý kop ze střední vzdálenosti do chumlu hráčů v pokutovém území, tam se nejvýše vyšplhal Gabriel, který byl v solidní pozici, ale jeho hlavička mířila těsně vedle tyče.

Dál se utkání vleklo poměrně ospalým dojmem a na větší šanci si diváci na Emirates Stadium museli počkat až do 80. minuty. Opět centroval norský středopolař, tentokrát na přední tyčce našel Gabriela Martinelliho. Ten hlavičkoval zřejmě naslepo a balon nasměroval jen těsně vedle tyčky gólmana Popea.

Už to vypadalo, že se Gunners s Magpies rozejdou v klidu s remízou, když mohl v 87. minutě rozhodnout Eddie Nketiah. Balon totiž trochu se štěstím prošel až do pokutového území na mladého fotbalistu Arsenalu, jež z levé strany napřáhl k nadějnému zakončení. Bohužel pro něj a všechny kanonýry si vylámal zuby na Nicku Popeovi, který jeho ránu vyrazil.

VAR ještě poté chvíli zkoumal potenciální ruku Daniela Burna, ale penalta se nakonec nekopala. Newcastle už pak byl v závěru s remízou zřejmě spokojen, protože se snažil ušetřit co nejvíce času na vlastní polovině, což se nakonec i povedlo. Man City může náskok Arsenalu na čele tabulky snížit ve čtvrtek ve šlágru proti Chelsea, která v poslední době herně i výsledkově tápe.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
fcb+mufc

2-2

Reagovat
Petr Keš

2:1

Reagovat
pesky passer-by

Tip na remízu je mimo, Arsenal minimálne tri góly dá

Reagovat
kissak

díky, jdu si vsadit

Reagovat
pesky passer-by

A podelíš sa potom?

Reagovat
Tuxedo

Ty si mimo

Reagovat
pesky passer-by

S prehrou sa už nechcem deliť

A po vojne je každý generál

Reagovat
Tuxedo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele