36. kolo
14.05.2023 17:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Julio Enciso (© AFP)

Arsenal podlehl Brightonu a pravděpodobně nadobro přišel o ligový titul

De Zebriho Brighton výhrou na Etihad Stadium zřejmě nadobro rozhodl o dalším ligovém titulu v rukou Manchesteru City. Skóre utkání na začátku druhé půle otevřel mladičký Paraguayec Enciso, v závěru se navíc prosadili Undav s Estupiñánem, a Brighton tak zvítězil 3:0.

Na první brankovou příležitost museli diváci na stadionu čekat až do 12. minuty, kdy domácí brankář Aaron Ramsdale reflexivním zákrokem vytáhl na roh nebezpečnou střelu Julio Enciso. Na druhé straně hřiště o chvíli později jen těsně vedle Steelovy branky mířil Martin Ødegaard.

Obrovskou příležitost k otevření skóre měl po půlhodině hry střídající Leandro Trossard, svým pokusem však pouze orazítkoval břevno. Těsně před poločasovou přestávkou pak z nadějné pozice minul soupeřící branku Bukayo Saka.

Domácí obránci na začátku druhého poločasu naprosto zaspali, když se před Ramsdaleovou brankou objevil osamocený Enciso, který bez větších potíží poslal míč hlavou za záda anglického reprezentačního gólmana.

Namísto očekávaného tlaku domácích fotbalistů přišla poměrně nezáživná část zápasu. Gunners se nedokázali prokombinovat přes pevnou obranu Seagulls, kteří naopak hrozili z protiútoků.

Po kombinaci Welbecka s Encisem se dostal k míči hostující záložník Mac Allister, jenž zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti, jeho prudká přízemní střela však skončila pouze na reklamním panelu vedle domácí svatyně.

O deset minut později se dopustila obrana Arsenalu dalšího kiksu, a to, když Trossard při pokusu o odkop trefil pouze Pascala Große, od nějž se míč odrazil přesně k Denizu Undavovi. Německý útočník lobem překonal Ramsdalea a poslal Brighton do dvougólového vedení.

V nastavení druhého poločasu navíc poslal Undav další jedovatou střelu zpoza vápna, Ramsdale míč vyrazil pouze k přibíhajícímu Estupiñánovi, který upravil skóre na konečných 0:3.

Domácí Arsenal tak nedokázal získat potřebné tři body, a tak v boji o první místo zaostává za Citizens už o téměř nedostihnutelné čtyři body, tým z Manchesteru má navíc ještě jeden zápas k dobru. Brighton se naopak přiblížil vytoužené pohárové Evropě, když předskočil Tottenham na šesté příčce.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele