26. kolo
19.02.2022 13:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle se s West Hamem rozešel smírně

V ofenzivně laděné první půli poslal po několika šancích hostů do vedení domácí tým Craig Dawson ve 32. minutě. Těsně před přestávkou, ale vyrovnal na konečných 1:1 Joe Willock, který využil zaváháni Rice. Newcastle zůstává po dnešní remíze na 17. místě se čtyřbodovým náskokem na Norwich, Kladiváři jsou pátí.

Domácím fanouškům na London Stadium už v prvních minutách pořádně zatrnulo, nechybělo totiž málo, aby šel Newcastlu do rychlého vedení. Nejprve nikým neobsazeného Joelintona při standardce skvěle vychytal Fabianski a krátce nato se po další standardní situaci dostal k nebezpečnému zakončení Joe Willock a jeho tečovaný pokus jen těsně přeletěl svatyni Hammers. Ve 20. minutě výrazně zahrozili také Kladiváři, a to konkrétně Jarred Bowen. Ten svojí střelou z úhlu dokonce orazítkoval břevno!

Ve 32. minutě už se domácí radovali, když opět prokázali svou sílu ze standardních situací. Aaron Cresswell poslal do vápna přesně mířený centr, který dopadl ideálně na hlavu Craiga Dawsona, jenž nedal Dúbravkovi v brance sebemenší šanci a uklidil míč nekompromisně na přední tyč.

Vedení Hammers ale nevydrželo ani do poločasové přestávky. Po delší pasáži bez většího rozruchu se se v první minutě nastavení prosadil hostující Joe Willock, který využil katastrofálního odkopu Rice a pohotově střílel z voleje na zadní tyč, od níž se balón odrazil kousek za brankovou čáru, což následně potvrdila i Goal Line Technology. Do kabin tak šla obě mužstva za nerozhodného stavu 1:1.

Druhá půle bohužel ani zdaleka nenabízela tak zajímavou podívanou jako první poločas a dění na hřišti ovládaly především pozorné obrany obou týmů. Hlavní bylo neudělat chybu, i když remíza v aktuální situaci v tabulce nestačila ani jednomu celku. Newcastle se snažil udeřit především po centrovaných míčích na vysokého Wooda, jenže toho si Hammers dobře střežili. Tak jako například v 75. minutě Craig Dawson. Aktivnější Straky však na domácí obranu nevyzrály a utkání skončilo plichtou 1:1.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Beros

Nemuseli bychom prohrát....

Reagovat
fcb+mufc

2-2

Reagovat
buxx

Newcastle ide do Londýna autobusom... 3 body teda ostanú doma

Reagovat
OnlyWHU

Ztráta bodů doma v zápase, který šlo vyhrát. I když soupeř se v posledních zápasech hodně zvedl, tohle jsme měli zvládnout. Přiznejme ale, top forma nás už nějakou dobu míjí. Jsem málo nebezpeční dopředu, hrajeme pomalu, úzkému kádru chybí čím dál víc síly. Nepochopil jsem nominaci Frederickse do základu. Snad se brzy karta obrátí. Za faul na Bowena měl Burn vidět červenou. COYI!!!

Reagovat
kissak

Zápasu sluší remíza protože jste směrem dopředu byli jaloví.

Burn by nemusel nic dělat kdyby rozhodčí přerušil hru kvůli hnusnýmu šlapáku na Krafta v situaci u rohového praporku, která všemu předcházela.

Reagovat
Beros

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele