15. kolo
04.12.2021 13:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Jarrod Bowen (© AFP)

Chelsea inkasovala hned třikrát a na půdě West Hamu padla

Chelsea nakonec v atraktivním londýnském derby nezvládla závěr utkání a připisuje si druhou letošní ligovou porážku, kvůli které s největší pravděpodobností přijde o první příčku v tabulce. Blues přitom měli zápas rozehraný velmi dobře, když dvakrát vedli, nakonec ale odcházejí bez bodu. Svěřenci Davida Moyese zaznamenali po sérii tří nezdarů konečně zase vítězství a stáhli náskok svého sobotního soupeře na 6 bodů.

V úvodu utkání sice drželi míč častěji hosté, nebezpečí ale hrozilo především před brankou Mendyho. A prsty v tom měl trochu netradičně brazilský stoper Thiago Silva. Po jeho první pokažené přihrávce se k zakončení uvnitř vápna dostal Bowen, jeho prudká rána ale mířila o dobré dva metry mimo. Po jeho druhé nepřesnosti se zase k hlavičce protlačil Tomáš Souček, ani ten ale branku netrefil. Na druhé straně mohl po tečovaném centru Jamese na dlouhou nohu zakončovat Ziyech, jeho střele ale chyběla větší razance. Po pětadvaceti minutách hry se k hlavičce dostal zase Havertz, ani ten však Fabianskiho nevystrašil.

O dvě minuty později však přišla první změna ve skóre. Po rohovém kopu totiž nejvýše vystoupal stoper Silva a jeho hlavičku už natahující se Fabianski dokázal vytěsnit pouze do tyče, od které se ke smůle domácích míč odrazil do sítě. Vedení hostů mohl o pět minut později navýšit Loftus-Cheek, jeho tečovaná rána z hranice vápna ovšem zamířila pouze doprostřed branky, kde stál pozorný Fabianski. V záložní řadě Chelsea nastoupil po jednozápasové odmlce uzdravený Jorginho, který si ovšem stejně jako před týdnem neodpustil velkou chybu. Pět minut před koncem první půle se totiž nerozhlédl a na svého brankáře nasměroval malou domů, ačkoliv se v blízkosti Mendyho nacházel dotírající Bowen. Senegalský brankář se sice k míči dostal dříve než ofenzivní hráč West Hamu, balón ale do bezpečí odklidit nedokázal a jako "bonus" ještě Bowena podrazil. Nabízenou šancí v podobě pokutového kopu pak nepohrdl záložník Lanzini a srovnal na 1:1. Ještě do poločasového hvizdu se hosté znovu ujali vedení - Declan Rice na polovině hřiště přišel o míč, rychlý brejk Chelsea potáhl Hakim Ziyech, který přetaženým centrem našel volného Masona Mounta, jehož parádní volej skončil přesně u bližší tyče Fabianskiho branky.

O poločasové přestávce musel Tuchel stáhnout zraněného Havertze, za nějž do boje poslal uzdraveného útočníka Lukaka. Chelsea to ale nepomohlo, naopak jakoby vypadla z role. V přechodové fázi začala ztrácet míče, ofenzivní hráči najednou nenapadali v takové intenzitě a trest na sebe nenechal dlouho čekat. Po souboji Antonia se Silvou se míč dostal na roh vápna k Coufalovi, který jej protlačil na volného Bowena, který prudkou ranou z hranice vápna propálil Christensena mezi nohama a poslal míč nekompromisně do sítě - brankář Mendy se tentokráte natahoval marně.

Chelsea uštědřený políček probudil a svého londýnského rivala pořádně zmáčkla. Do vyložené tutovky se ale nemohla přes obranný val soupeře dostat. Nebezpečí přišlo z kopačky Masona Mounta, který se uvnitř pokutového území hezky uvolnil, svou střelou ale trefil pouze místa, ve kterých se pohyboval Fabianski. Neprosadil se ani Lukaku, jehož zakončení na malém vápně dokázali zblokovat pozorní stopeři West Hamu.

Největší příležitost druhé půle měl patnáct minut před koncem střelec druhé branky Bowen. Ten se po přízemním centru Antonia ocitl na zadní tyči úplně sám, ve skluzu ale na míč dobře nedosáhl, a proto míč do branky nedotlačil. Když už to vypadalo, že utkání dospěje k remíze, vyšvihl parádní kousek obránce Masuaku. Ten se při pokusu o centr pravděpodobně ukopl tak šikovně, že míč směřoval přesně do bližšího vinglu Mendyho branky. Překvapený senegalský brankář si sice na míč sáhl, vyrazit ho a tím zabránit první venkovní porážce Chelsea v této ligové sezóně ovšem už nedokázal.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
REPLIKATOR

1:2

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
REPLIKATOR

nevadí, jsem rád že Chelsea ztratila a West Hamu přeju

Reagovat
smazaný uživatel

1. zápas a lupen v ........

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
OnlyWHU

BRAVO!!!! Tohle my umíme! Proti špičkovým týmům umíme top výkony. Klobouk dolů před všema včetně Moyese. Přiznám, že mě úvodní rozestavení 1-3-4-2 trochu překvapilo, ale měl jsem radost z nominace Cufa a Lanziniho v základu. David to posychroval vzadu a ve druhý půli jsme udeřili. Kdo to dnes viděl, musel říct: TO JSOU CELÍ ONI _ KLADIVA!!!! Týmový výkon v pravou chvíli. Skvělí, skvělí Rice, Zouma, Bowen, Cuf, Suk, Lanzini, Antonio, Fab, A všichni ostatní. Teď ještě výborný Arsenal a pak už v lize budeme mít přece jen cca měsíc volněji. Případný úspěch v FA Cupu by byl bonus. Jdu to otevřít!!! COYI!!!!

Reagovat
duloig

Nazdar Only, ty kluku kladivárska.Dnes slavíme

Jak ja sa dnes sundám

C O Y I !!!!

Reagovat
OnlyWHU

Zdravím Tě věrný Kladiváři. Tohle je historický vítězství v historický sezoně. Já už slavím a noc bude dlouhá. Jsem rád, že Cuf pravdivě dokázal, že patří do základu. Teď ještě zvládnout marodku a můžeme jít hrdě dopředu!!!! MOYES!!!! Zdravím Tě, COYI!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja som mal nervy keď som videl zostavu, teda hlavne rozostavenie pred zapasom a ukazalo sa opodstatnene. Ale v polčase ako to zmenil, vysunul Součeka a začali hrať KONEČNE ofenzívne to bola radost pozerat. Verím že si to zapamatajú a začnú hrať takto aj ostatné zápasy. Proti Brightonu keby takto zatlačili azpoň na polčas tak vyhráme rozdielom triedy. COYI

Reagovat
OnlyWHU

1-3-4-2-1. Sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Křetínského kladiva naklepali Abramovičův srp Dobře dali čukotce ochutnat vlastní medicínu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele