27. kolo
25.02.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Che Adams (© AFP)

Southampton bez potíží přehrál bezzubý Norwich

Southampton plně kontroloval utkání a Norwich mohl porazit i vyšším rozdílem. Vítězství o dvě branky však fanoušky "Saints" taktéž plně uspokojilo. Mužstvo z jihu Anglie tak potvrdilo vynikající formu, "Kanárci" z Norwiche naopak zůstávají na dně tabulky.

Po prvním oťukávání nabral zápas poměrně rychle kontury, kterých se držel až do závěrečného hvizdu. Zprvu se obrana hostů držela poměrně bez problémů, po půlhodině hry se už ale dostávala pod velký tlak. Ve 34. minutě ještě brankář Norwiche Gunn vychytal Elyounoussiho, za další dvě minuty už ale inkasoval. Závar před bránou způsobil pas od Livramenta a v následné skrumáži se nejlépe zorientoval skórující Adams.

Obraz hry se neměnil ani po změně stran. Až na ojedinělé protiútoky, které stejně vycházely do ztracena, zůstávali Kanárci na obranné polovině hrací plochy. Nadále tak útočil zejména Southampton, jehož vedení hodlal v 67. minutě navýšit Stuart Armstrong. Jeho ránu ale stejně jako volej Walkera-Peterse o několik okamžiků později zlikvidoval Gunn.

Snad do jediné příležitosti k vyrovnání se v 77. minutě dostal kapitán Norwiche Hanley, ovšem ze zajímavé pozice hlavičkoval nepřesně. Naopak s blížícím se koncem utkání se otevírala okna v defenzivní řadě hostů. Do jedené takové mezery vnikl v 87. minutě Elyounsoussi, z úhlu však na Gunna nevyzrál. Následný rohový kop už nicméně přinesl druhý gól v síti Kanárků. Po centru do pokutového území se do odraženého míře opřel Romeu a parádním volejem nedal Gunnovi šanci.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele