21. kolo
10.03.2022 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Chris Wood (© AFP)

Newcastle opět uspěl, v Southamptonu zdárně dokončil obrat

Spanilá jízda Newcastlu pokračuje. "Straky" oslavili na půdě Southamptonu třetí vítězství v řadě a v kalendářním roce 2022 dál zůstávají neporaženy. Na jihu Anglie sice prohrávaly jako první, avšak dvěma brankami obrátily skóre ve svůj prospěch.

V úvodu každopádně hýřili aktivitou domácí "Saints". Ti mohli skórovat již ve 23. minutě, kdy o míč ve středu hřiště přišel hostující Shelvey. Útok Southamptonu poté táhl Adams, jenž ve finální fázi přihrál Brojovi. Tomu ale zakončení příliš nevyšlo. Za další dvě minuty už se nicméně domácím vedlo lépe. Po centru Walkera-Peterse se kulatý nesmysl odrazil ke zcela volnému Stuartu Armstrongovi, jenž se hlavou z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Vedení ale Saints vydrželo jen pár minut. Po půlhodině hry totiž Shelvey odčinil své předchozí zaváhání a ideálním pasem do pokutového území vyhledal nabíhajícího Wooda, který hlavičkou upravil skóre na průběžných 1:1. Southampton si ještě před pauzou chtěl vzít vedení zpět. Blízko tomu byl ve 37. minutě Adams, avšak jeho prudký projektil zastavilo břevno hostující svatyně.

Zatímco úvodu duelu vyšel lépe domácím, do druhého poločasu odstartoval lépe Newcastle. Aktivita Strak nakonec vedla v 53. minutě ke gólovému rezultátu. Rohový kop letící na zadní tyč vrátil před bránu Burn, načež se šikovnou patičkou zády k bráně prosadil Guimarães. I po jeho trefě pokračovali hosté tlaku, dalšího přesného zásahu se ovšem již nedočkali.

Southamptonu nešla upřít snaha, vyrovnání a zisku bodu za plichtu se nicméně nedočkal. Přitom takový Salisu se dostal hned ke dvěma slibným hlavičkovým zakončením, jenže v 79. minutě i o deset minut později ztroskotal na pozorném Dúbravkovi. Newcastle po dalším vítězství zůstává v tabulce na 14. místě, opět se ale vzdálil pásmu sestupu, v němž přitom ještě nedávno figuroval. Southampton navzdory prohře okupuje přijatelnou 10. pozici.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Beros

Nevidím důvod, proč bychom nemohli natáhnout sérii na 9 zápasů...

Reagovat
Y.Cabaye

I bez zbytečných nákupů a přemrštěých hráčů se zvládáme s klidem zachránit, tak to má být

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele