23. kolo
22.01.2022 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Aymeric Laporte (© AFP)

Man City pouze remizoval na Southamptonu

Southampton remizoval v zápase 23. kola Premier League s Manchesterem City 1:1. Domácí poslal v úvodu klání do vedení Kyle Walker-Peters, hosté nakonec dokázali jen srovnat zásluhou Aymerica Laporteho.

Hned v sedmé minutě šli překvapivě do vedení domácí. Kyle Walker-Peters si ve velké rychlosti narazil s Nathanem Redmondem, první jmenovaný si jedním dotekem balon převzal a druhým jej šajtlí poslal do sítě aktuálně prvního celku soutěže. Ve 23. minutě přidali Saints druhou branku, když unikl Armando Broja, jeho gól ale kvůli ofsajdu nakonec neplatil.

Ve 38. minutě měli Citizens obrovskou šanci. Phil Foden připravil pro Raheema Sterlinga naprosto ideální pozici, domácí obránce Romain Perraud míč minul, jenže Sterling tváří v tvář s Forsterem neuspěl, domácí brankář jej nadvakrát vychytal nohama.

Po přestávce měli opět obrovskou příležitost Saints. Hlavou zakončoval Bednarek, ale bohužel pro něj zamířil přímo na Edersona, který díky tomu zvládl reflexivně zakročit. V 53. minutě Armstrong nastartoval Broju, jenž ale prováhal ideální moment pro zakončení a do následně střely poté dokázal vkročit Laporte, který ji zblokoval na rohový kop.

Z něj domácí znovu zahrozili. Salisu se ze všech přítomných vyškrábal nejvýše, balon poté ještě prodlužoval Broja, jenž ze dvou metrů trefil tyčku. O pět minut později se cinknutí ozvalo i na druhé straně, když Rodri zpoza vápna vyslal technickou ránu, která škrtla o břevno.

V 65. minutě už bylo vyrovnáno. Kevin De Bruyne se ujal rozehrávky přímého kopu, na jeho centr si naběhl Aymeric Laporte a z malého vápna poslal hlavou balon do sítě. Čisté svědomí nemůže mít Armando Broja, jenž místo bránění stopera hostí signalizoval neexistující ofsajd.

Citizens dnes měli i velký kus smůly, v 70. minutě totiž další tyčku napálil De Bruyne, o tři minuty poté jej následoval z velkého úhlu Gabriel Jesus, který také trefil pouze brankovou konstrukci. Citizens se poté domáhali pokutového kopu, ale podle videorozhodčího k zákroku došlo ještě před vápnem. Žádnou další příležitost už svěřenci Pepa Guardioly neměli.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

Manchester City se sice již vrátil z Afriky, od trenéra Guardioly ovšem dostal týdenní volno, na zeleném pažitu jej tedy zatím neuvidíme.

Reagovat
t0mmy33MCFC

to byl zapas blbec aspon ze jsme vyrovnali, uz to vypadalo ze tam nepadne nic

Reagovat
MCFC_8

Prvych 25 minut o nicom...ten 2.polcas bol paradny, skoda ze aspon 1 z tych tyciek nepadla alebo to na konci KDB, Ederson by mal asistenciu Treba nastartovat novu seriu

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáš Pospíchal: " Futbal nemá logiku." Pozeral som aj zápas Hofenheim vs Dortmund , výsledok 2-3. Pomer strel na bránu14-4 pre Hofenheim.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele