16. kolo
11.12.2021 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

United vydřeli výhru s Norwichem

Manchester United zvítězil v zápase šestnáctého kola Premier League na půdě Norwiche 1:0. O výhře Rudých ďáblů rozhodl čtvrt hodiny před koncem z pokutového kopu Cristiano Ronaldo.

United mají na výběr širokou škálu exekutorů standardek. Ve čtrnácté minutě to vyšlo na levačku Tellese, jehož tečovaná střela skončila na horní tyčce. Ve 37. minutě Pukkimu na půlce nevyšla přihrávka bez přípravy. McTominay v rychlém protiútoku předal balon Ronaldovi, jenž si ve vápně zasekl, ale levačkou nechal vyniknout zákrok Krula. Chvíli před přestávkou mířil další balon před Krula. V souboji s Kabakem si dobře počínal Maguire a nizozemský gólman měl co dělat, aby padající lob vyškrábl nad břevno.

Po hodině hry měli pěknou šanci domácí. Aaronsův centr před Pukkim odvracel Lindelöf. Finský hroťák ale dostal další míč od Ruppa. Procedil střelu mezi dvěma soupeři a de Gea jen konečky prstů vytěsnil prudkou ránu na roh. A stejně jako jejich městský rival i United dostali v sobotu možnost pokutového kopu. Tu nařídil v 73. minutě rozhodčí England, který během centru Tellese viděl Aaronsovo stažení Ronalda. Tim Krul ještě před realizací penalty burcoval diváky za svými zády. Cristiano Ronaldo se ale nenechal rozhodit a pravačkou prudce vystřelil do poloviny branky, kterou nechal nizozemský gólman odkrytou.

O pár minut později kouzlil neuvěřitelný David de Gea. Po centru zleva Kabak přehlavičkoval Maguirea a španělský gólman skokem k pravé tyči senzačně vyrazil balon pravou rukavicí. V 86. minutě pak Rashford vystartoval do protiútoku. Po své pravici měl Ronalda a Greenwooda. Jako adresáta přihrávky si vybral Portugalce, jenž ale dostal míč na zadní nohu a z trochu krkolomné pozice z bezprostřední blízkosti přestřelil. Už v nastaveném čase ještě dostali domácí šanci přímého kopu po faulu na Cantwella. Ze standardky na zadní tyči opět hlavičkoval Kabak. De Gea vytáhl další super zákrok, i když případný gól by pro ofsajd zřejmě neplatil.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

CR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele