25. kolo
12.02.2022 18:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Raheem Sterling (© AFP)

Citizens si bez problému poradili s Norwichem

Norwich City jasně prohrál zápas 25. kola Premier League s Manchesterem City 0:4. Řádil hlavně Raheem Sterling, který se trefil hned třikrát. Doplnil jej Phil Foden.

Hosté se do kanárků zakousli hned na začátku a v páté minutě měl domácí celek velké štěstí. Mahrez našel Bernarda Silvu, který vyslal technickou ránu zpoza několika obránců a trefil tyčku. Od té se balon odrazil přímo do náruče gólmana Gunna.

V 18. minutě orazítkovali brankovou konstrukci i domácí. Po rohovém kopu se k zakončení hlavou dostal Grant Hanley a nemířil vůbec špatně. Zazvonila levá tyčky Edersonovy brány. O sedm minut později už bylo zase živo na druhé straně, Zinčenko našel Sterlinga, který mířil k tyči, ale Gunn reflexivně zasáhl.

V jednatřicáté minutě už se City dostali do vedení. Kyle Walker unikl po pravé straně, jeho následný centr žádného spoluhráče nenašel. Jenže jednomu z domácích se vůbec nepodařilo balon zpracovat, a ke slovu se tak dostal Raheem Sterling, který míč nádherně napálil do vzdálenější šibenice.

Kanonáda hostí pokračovala po přestávce ve 48. minutě. Ilkay Gündogan prošel zleva do pokutového území a poslal balon na malé vápno. Tam se jej ujal Phil Foden, který sice neprve trefil jen brankáře Gunna, poté se však k míči dokázal dostat znovu a tentokrát už jej do sítě dostal.

Svoji druhou branku v utkání přidal v 70. minutě Raheem Sterling. Hosté rozehráli rohový kop na krátko a následný centr mířil na zadní tyč. Odtamtud jej před bránu vracel Rúben Dias a Sterling už měl před odkrytou sítí velmi snadnou práci. Stačilo mu míč hlavou doklepnout za záda Gunna.

V 89. minutě se Manchester dostal k pokutovému kopu. Střídající Delap si moc míče neužil, protože jej zboural Grant Hanley a hlavní sudí s odpískáním penalty neváhal. Té se ujal Raheem Sterling, který mohl dovršit hattrick. Svou šanci sice nejprve zahodil, ale po zásahu Gunna se k němu balon odrazil zpět a už měl lehkou práci. Brankář domácích ještě ležel na zemi, a tak anglický reprezentant dostal pozvánku ke skórování.

Citizens navýšili své vedení v Premier League na dvanáct bodů, ale druhý Liverpool má dva zápasy k dobru. Norwich je osmnáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
M1ck0

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele