30. kolo
10.03.2022 20:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Mason Mount (© AFP)

Chelsea neponechala nic náhodě a odvezla si z Norwiche tři body

Chelsea vyhrála předehrávku třicátého kola s Norwichem City 3:1. Za domácí se dokázal trefit jen Teemu Pukki z penalty, za hosty skórovali Trevoh Chalobah, Mason Mount a Kai Havertz.

Domácí hned ve třetí minutě předvedli, jak se nemají bránit standardní situace. Hráči Norwiche totiž ve svém pokutovém území měli velkou početní převahu, přesto si centr Masona Mounta od rohového praporku našel Trevoh Chalobah a hlavou míč usměrnil do sítě.

Další velká šance Blues přišla deset minut po úvodní brance. Přihrával opět Mount, který ve vápně našel Havertze, jenž se s míčem šikovně otočil, uvolnil se, ale nechal vyniknou brankáře Tima Krula.

Tihle dva si své role za pár desítek vteřin vyměnili a Chelsea sklízela ovoce. Havertz tělem obelstil svého strážce v pokutovém území, poté na penaltě našel Mounta, který si šikovně posunul míč kolem Ozana Kabaka a balon poslal nekompromisní dělovkou pod břevno Krulovy brány.

Šance Chelsea přicházely dál a dál. V akci nebyl nikdo jiný než dvojice Mount - Havertz. Ti si totiž ve 22. minutě dvakrát vyměnili balon, poté první jmenovaný pálil z voleje a rána mířila těsně nad břevno. O šest minut později si na Mountův centr od rohového praporku naskočil naprosto osamocený Andreas Christensen, jeho hlavička ale doletěla do boční sítě.

Pět minut před koncem první půle se Mountův centr odrazil před pokutové území k Mateo Kovačićovi, který na nic nečekal a vyslal povedený halfvolej, který se otřel o pravou tyčku. Po přestávce Blues pokračovali s náporem, když se za obranou objevil Mount, kterého však vychytal Krul.

V 66. minutě vysvitla naděje pro Canaries. Centr Leese-Meloua totiž viditelně trefil do ruky Chalobaha, hlavní sudí však nechal hru pokračovat a velkou šanci neproměnil Pukki. Hlavní rozhodčí se však v přerušené hře přeci jen šel podívat na celou situaci znovu a po shlédnutí videa odpískal pokutový kop pro domácí celek. Toho se ujal právě finský útočník, jenž zvolil opačnou stranu než brankář Mendy.

Chelsea v závěru toužila po pojišťovací brance a blízko k ní byl v 86. minutě Lukaku. Toho našel v pokutovém území Loftus-Cheek, ale střelu belgického útočníka domácí dokázali srazit na rohový kop.

Blues si ale nakonec mohli oddechnout v 90. minutě. N’Golo Kanté pronikl parádně do vápna, kde poté našel Havertze a ten se levým nártem luxusně trefil do horního růžku za bezmocného Krula.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele