32. kolo
08.04.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chris Wood (© AFP)

Wood z penalty přisoudil výhru Newcastlu nad Wolverhamptonem

Newcastle se čím dál více vzdaluje sestupovému pásmu. Poté, co doma přetlačil o postup do evropských pohárů usilující Wolverhampton, si vytvořil na osmnáctou pozici, která znamená pád do nižších sfér, již desetibodový náskok. O osudu tohoto klání rozhodl druhý poločas, konkrétně jediný přesný zásah z pokutového kopu. Jeho zdárné provedení zařídil Chris Wood.

Domácí byli od úvodních pasáží hry přece jen o trochu aktivnější, a tak se vlastně jejich úvodní branka jevila jako logické vyústění dění na hřišti: Almirón elegantní patičkou uvolnil svého spoluhráče Bruna Guimaraese, po jeho počínání se nakonec míč dostal k Woodovi, jemuž se z blízkosti povedlo skórovat. Jenže radost mu záhy zhatil VAR, gól totiž nebyl regulérní, neboť paraguayský reprezentant předtím posílal svou přihrávku na Brazilce pouze do ofsajdu.

První poločas obecně moc zajímavého nenabídl, ten druhý se v podstatě od takového tvrzení nijak zásadně nelišil, akorát s sebou přece přinesl alespoň jednu změnu skóre. V 64. minutě ještě se svým pokusem neuspěl Saint-Maximin, který pravačkou nasměroval míč jenom na tribuny za bránou, v 72. minutě se již ale zdařilo rozvlnit síť Woodovi, který proměnil bezpečně penaltu. Tu nařizoval sudí Bankes za evidentní faul vyběhnuvšího brankáře Josého Sá, který byl v souboji s následným exekutorem pokutového kopu pozdě. Hosté mohli vyrovnat snad jen zásluhou dvou šancí Fábia Silvy, ani jednu z nich však Portugalec nevyužil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bbc.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele