22. kolo
15.01.2022 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

João Pedro (© AFP)

Newcastle neudržel vedení a s Watfordem jen remizoval

Newcastle nakonec nezvládl důležitý záchranářský souboj, když se mu nepodařilo udržet vedení a s Watfordem jen remizoval 1:1. Svěřenci Eddieho Howea tak zůstávají s dvanácti body na devatenáctém místě tabulky, zatímco Watford stále okupuje první nesestupovou příčku.

Utkání podle očekávání nenabídlo příliš pohlednou podívanou, často zápas připomínal nelítostný boj o střed pole, ve kterém měli ale dlouhou dobu navrch domácí hráči. Jako první zahrozil Saint-Maximin, na jehož centr však nedosáhl ani jeden ze tří nabíhajících hráčů Newcastlu. O pár minut později už se k centrovanému míči z druhé strany protlačil Joelinton, ovšem jeho zakončení skončilo na břevně hostující branky.

Na druhé straně zahrozil King, který ale po rychlém brejku branku netrefil. V poslední velké příležitosti první půle se ocitl Wood, ten ale z malého vápna hlavičkoval nad.

Krátce po startu druhého dějství se ale poprvé měnilo skóre. Kamara přišel o balón, toho se zmocnil Saint-Maximin, nebojácně si to nasměroval do pokutového území a prudkou ranou na bližší tyč rozjásal domácí příznivce. Na druhé straně se k nebezpečnému zakončení dostal King, jeho střelu doprostřed však brankář Newcastlu pohodlně ukryl do rukavic. Obrovskou příležitost na vyrovnání měl pak Sissoko, který se po rychlém kontru dostal až sám před brankáře Dúbravku, jenže v rozhodující chvíli branku vysoko přestřelil.

Vyrovnání se ale nakonec Watford přece jen dočkal. Dvě minuty před koncem základní hrací doby si na centr Kika naskočil João Pedro a přesnou hlavičkou k tyči rozesmutnil domácí obecenstvo, které už počítalo se ziskem všech tří bodů. Místo toho Newcastle jen remizoval 1:1 a na postup mimo sestupové příčky si ještě bude muset počkat.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
N1KOT1N_MCFC

Snáď 2:1 pre domácich, prajem Dúbravkovi aby sa castle udržal.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím tomu, že to mám s bookmakerem společné. Taky bych nerad jenom tak dával 3,43 násobek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele