18. kolo
19.12.2021 15:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

João Cancelo (© AFP)

Newcastle schytal do Citizens výprask

Newcastle United prohrál v duelu osmnáctého kola s Manchesterem City 0:4. O vítězství hostujícího celku se postupně postarali Rúben Dias, João Cancelo, Riyad Mehrez a Raheem Streling.

Pokud někdo čekal od giganta z Manchesteru pomalejší rozjezd, mýlil se. City totiž už v páté minutě rozvlnili síť. Domácí sice odvrátili rohový kop, za chvíli se to ale na ně valilo znovu. Cancelo zachytil ve výskoku přetažený centr od Kevina De Bruyneho, z první ho poslal na malé vápno, kde byl Rúben Dias, který už měl ze dvou metrů lehkou úlohu a poslal hlavou balon do sítě.

V sedmadvacáté minut už se asistent první branky stal střelcem té druhé. Cancelo převzal míč u poloviny hřiště z pravé strany a místo dlouhého rozmýšlení si to namířil rovnou na bránu. Při své akci se mu podařilo zesměšnit několik protihráčů, které obešel jako houpací panáky. Následná dělovka zpoza vápna zamířila přesně k tyči, Dúbravka neměl šanci jakkoliv míč vytěsnit mimo tři tyče. V nastaveném čase měl ještě gól na noze po přihrávce De Bruyneho osamocený Gabriel Jesus, jehož křížný pokus domácí branku minul o centimetry.

Ve druhém poločase se pokračovalo na stejné notě. V 52. minutě byl znovu v obrovské šanci Gabriel Jesus, jenž hlavičkoval z malého vápna. Martin Dúbravka však vytáhl senzační zákrok a vytěsnil míč nad bránu. O dvanáct minut později už se však Pep Guardiola a jeho mužstvo mohli radovat potřetí. Zinčenko poslal parádní přízemní centr do pokutového území, odkud jej z voleje uklidil mezi tři tyče Riyad Mahrez.

Pomezní sudí sice nejprve odmával ofsajd, z následných záběrů však vyplynulo, že se šeredně mýlil, což posléze potvrdil i videorozhodčí. V 81. minutě se k jediné příležitosti v utkání dostali domácí. Callum Wilson hlavičkoval z nebezpečného prostoru a Ederson musel vytáhnou podobně kvalitní zákrok jako na začátku druhého poločasu jeho slovenský spoluhráč.

Citizens však nenechali nic na pochybách a v 86. minutě dali výhře definitivu. Gabriel Jesus přešel po levé straně kolem Murphyho a Raheem Sterling jeho zpětnou přihrávku pohodlně uklidil k tyči.

Newcastlu tak stále patří předposlední místo, poslední Norwich má navíc duel k dobru. Citizens potvrdili první místo v tabulce a prodloužili vítěznou sérii.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Castlík snad plichta.Překvápko.Ale hlavně Sporting by mohl ty důležité sráče vypakovat z LM aby se jim zmanipulované losování vymstilo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele