24. kolo
08.02.2022 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Kieran Trippier (© AFP)

Everton se dal trápí, prohrál na hřišti Newcastlu

Newcastle United porazil v utkání 24. kola Premier League Everton 3:1. O branky domácích se postarali Ryan Fraser a Kieran Trippier, vlastní gól přidal Mason Holgate. Do své branky se i na druhé straně trefil Jamaal Lascelles.

Ve dvanácté minutě sudí Taylor neodpískal domácím hned dva sporné momenty, a tak se ke střele zpoza vápna dostal Richarlison, který jen těsně minul. O dvacet minut později se na druhé straně z úhlu před Pickfordem objevil Joelinton, ale hostující brankář zasáhl nohou.

Ve 36. minutě měli domácí obrovskou smůlu. Everton zahrával přímý kop, po kterém zakončoval Holgate. Ten už překonal Dúbravku, ale na brankové čáře zasáhl dobře postavený obránce, který však následným odkopem trefil jen spoluhráče Jamaala Lascellese, od něhož se balon odrazil do sítě.

Hostům však asi bylo soupeře líto, protože za minutu si vlastní gól dali také. Po rohovém kopu hlavičkoval nešťastník z předchozího momentu Lascelles, jenž však trefil jen Masona Holgatea, od kterého se míč odrazil do brány. Oba si tak vyměnili role.

V závěru poločasu měl ještě Newcastle dvě šance. Nejprve po Fraserově sražené střele hlavičkoval Schär do náruče Pickforda, poté Saint-Maximin připravil pozici Joelintonovi, jenž však neudržel rovnováhu a pořádně nevystřelil.

V 56. minutě Newcastle dokonal obrat. Joelinton se dostal do pokutového území Evertonu, poté balon přenechal Saint-Maximinovi. Ten odcentroval na malé vápno, kde byl ve správný čas na správném místě Ryan Fraser, který levačkou míč usměrnil za záda Pickforda.

Newcastle byl lepším celkem a v 77. minutě mu v gólu zabránil VAR. Střelu Saint-Maximina totiž Pickford vyrazil jen k Woodovi, jenž se ale nacházel v ofsajdu, a tak jeho branka platit nemohla. O tři minuty později však zase bylo vše jinak. Přímého kopu se totiž ujal Kieran Trippier, který střelou k tyči nedal Pickfordovi šanci. Zimní posila Magpies tak podtrhla svůj dnešní parádní výkon.

V závěru měli domácí ještě jednu šanci, ale Jacob Murphy napálil pouze tyčku. Dorážku Saint-Maximina už pak ohlídal Pickford. V nastaveném čase přišel při kombinaci o balon Van de Beek a Saint-Maximin si to znovu namířil rovnou k hostující bráně. Zblízka však ani tentokrát Pickforda nepřekonal, mrzet ho to však už nemuselo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Beros

Tak a je to tu... První zápas doma po přestupáku... To musí být za 3 body, pojďme

Reagovat
kissak

Bylo by to fajn kor když je to zápas o 6 bodů, ale Karamelky také dobře posilovali a dotlačili ještě Lampse. Těžkej zápas.

Reagovat
Beros

Teď už nás žádný lehký zápas ani nečeká...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele