15. kolo
04.12.2021 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Callum Wilson (vlevo) (© AFP)

Newcastle vyzrál na Burnley

Newcastle United v patnáctém kole Premier League porazil Burnley 1:0. O výhře doposud posledního celku ligy rozhodl Wilson.

Burnley bylo ve třinácté minutě velmi blízko k prvnímu gólu utkání. Centr Lowtona vyrazil Dúbravka jen k Westwoodovi. Záložník Burnley viděl v náběhu lépe postaveného Gudmundssona a Islanďan svou bombu otřel o bližší tyč. O osm minut později nejprve Taylor svou nabídkou na hlavičku neuspěl. O chvilku později si na další pas naběhl Cornet a Dúbravkovi pořádně zatopil. Slovenský brankář musel vytáhnout pěkný zákrok a vykryl tuto šanci.

Ve čtyřicáté minutě se velké chyby se dopustil gólman hostů Pope. Centr Willocka neudržel ve svých rukavicích a po srážce s protihráčem mu míč vypadl. Toho využil Callum Wilson a volný hrací předmět si našel a pumelicí pod břevno poslal Magpies do vedení. Odpověď v podobě vyrovnání měl v závěru poločasu na svých kopačkách Matěj Vydra. Český útočník se dostal k volnému míči uvnitř vápna a pálil. Trochu však podklouzl, a to mu bylo osudným.

V 73. minutě se ke dvěma střelám uvnitř vápna dostal Wilson. S oběma si poradil blokující Collins. Následně se balón ještě dostal k Joelingtonovi, ale ten rovněž mířil jen do protihráče. Krásný ťukec Burnley zakončil v 84. minutě střídající Shane Rodriguez a šel se radovat z gólu. Čárový rozhodčí signalizoval ofsajd. Následně celou situaci posvětil i videorozhodčí.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Beros

Už ale...

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele