12. kolo
20.11.2021 16:00 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Ryan Fraser a Rico Henry (© AFP)

Přestřelka v Newcastlu vítěze nenašla

Duel dvanáctého kola Premier League mezi Newcastlem United a Brentfordem skončil po přestřelce remízou 3:3. Za domácí se na listinu střelců zapsali Joelinton, Lascelles a Saint-Maximin, za hosty Toney, Henry a Onyeka.

Hned ve třetí minutě nebezpečný centr Shelveyho hlavičkoval Wilson jen těsně vedle brány. Na druhé straně pak Canósova šajtle prosvištěla kolem tyče. V desáté minutě už se však domácí dostali do vedení. Po rohovém kopu se nejvýše vyšplhal Jamal Lascelles míč poslal nechytatelně k tyči. Za chvíli už však bylo vyrovnáno. Rychlou odpověď přichystal Ivan Toney, který prostřelil domácího gólmana. Převzal míč na hranici šestnáctky, šikovně si jej zpracoval do běhu a vyslal tvrdou ránu na vzdálenější tyč.

Další velkou šanci měl Newcastle v patnácté minutě po centru z pravé strany. K hlavičce se dostal Saint-Maximin, ale nemířil mezi tři tyče. Za chvíli se Brentfordu sice podařilo vstřelit druhý gól, střelcem byl opět Toney, nicméně branka kvůli ofsajdu neplatila. Poté se opět útočilo na druhé straně, po kombinaci okolo vápna Brentfordu se dostal ke střele Saint-Maximin. Střílel pouze do náruče brankáře Fernándeze. Ve 26. minutě byl znovu vidět útočník hostí, který si připsal první gól. Po krásné akci Mbuema se dostal do zakončení Toney, ale trefil pouze dobře postaveného obránce.

Ve 31. minutě šli hosté do vedení. Po nádherném centru Canóse si na míč vyskočil osamocený Rico Henry a hlavičkou umístil míč do brány. Za osm minut už však zase byl stav nerozhodný. Po sraženém centru Saint-Maximina se nejlépe se ve vápně zorientoval Joelinton a poslal míč do sítě. První dotekem si jej zpracoval, druhým už pálil. Newcastle dál tlačil a ve 43. minutě se Wilson snažil protlačit míč do branky, ale dva obránci ve žlutém stojící na čáře střelu zastavili.

Po hodině hry se Saint-Maximin dostal ke střele uvnitř soupeřova vápna, ale nepodařilo se mu stlačit míč na zadní tyč brankáře Fernándeze. Míč šel těsně mimo. A tak se v 62. minutě znovu ujali vedení hosté. Frank Onyeka se ve vápně dostal k míči, nemazlil se s ním a technickou střelou jej poslal k zadní tyči, ještě mu pomohla teč jednoho z domácích obránců. Skóre se tak uzavřelo v 75. minutě. Fraser poslal parádní centr z pravé strany na zadní tyč, kdy balon z voleje poslal do sítě Allan Saint-Maximin.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Beros

Že by už konečně...???

Reagovat
kissak

Jestli tohle už nebudou tři body pak to budeme mít opravdu hoooodně nakloněný.

Eddie do toho.

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele