23. kolo
23.01.2022 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Thiago Silva (© AFP)

Chelsea díky parádní trefě Ziyecha přehrála Tottenham

Chelsea i počtvrté v této sezóně zdolala Tottenham a udělala tak rázný krok k ukončení své výsledkové krize. Vzhledem k špatné formě svěřenců Tuchela hrozila reálná možnost, že Chelsea spadne do nelítostného boje o první čtyřku, nedělní výhra by ji však měla zajistit trochu klidnější spaní. Naopak Antonio Conte nemůže být s výkonem svých svěřenců spokojen, jelikož ti zas a znovu na svého londýnského rivala nedokázali nic vymyslet a zaslouženě odešli s prázdnou.

Do utkání rozhodně vstoupila lépe Chelsea, která si v úvodích pětadvaceti minutách vypracovala řadu nadějných šancí. Jako první po kombinaci po ose Ziyech - Mount - Lukaku zahrozil posledně jmenovaný, ten ale zpětnou přihrávku anglického spoluhráče nedokázal usměrnit mezi tři tyče a branku přestřelil. O chvilku později zahrozil Thiago Silva, který ale po rohovém kopu hlavičkoval nad, načež brankáře Llorise jen tak lehce rozcvičil pěkným, ale nepříliš prudkým pokusem Ziyech. Až pak se osmělili také hosté, vyrovnali hru a z kopačky Bergwijna vyslali na Kepovu branku první propagační projektil. O dost nadějněji vypadal únik Sessegnona, ten ale při zakončení z úhlu trefil jen rohový praporek. Chelsea mohl zase před poločasem dostat do vedení Lukaku, jenže ten nejdřív sám na penaltě ve vyložené šanci promáchl, načež o pár chvil později nedokázal hlavou trefit nadýchaný centr Hudsona-Odoie.

Nebylo by to ale správné utkání Premier League, kdyby také nenabídlo řadu kontroverzní. Hlavní sudí Tierney odřídil další z řady špatných utkání, kdy si nikdo nemohl být jistý, co je a co už není faul. Ještě v první dvacetiminutovce zcela přehlédl nepěkný zákrok Dohertyho, který pořádně prošlápl kotník Sarra, hlavní sudí ale jen nařídil autové vhazování pro hosty. Po čtyřiceti minutách se na něj zase zlobili hosté, po rychlém brejku totiž centroval Doherty, na malém vápně se uvolnil Kane a z druhého doteku dopravil míč do sítě. Branka však nebyla uznána, jelikož anglický útočník celkem jasně postrčil stopera Silvu, který kontaktu samozřejmě využil a skácel se k zemi. V druhé půli pak zase nahněval domácí fanoušky, když při rohovém kopu objal Skipp nabíhajícího Azpilicuetu a stáhl ho k zemi, k hromadnému nepochopení fanoušků na Stamford Bridge však hlavní sudí odpískal útočný faul.

Do kabin se každopádně šlo za stavu 0:0 a Antonio Conte mohl být relativně spokojený, jeho svěřenci totiž ke konci první půle vyrovnali hru a londýnskou Chelsea nepouštěli do výraznějších šancí. Jenže Tottenhamu zle nevyšel nástup do druhé půle. Po třech minutách totiž na levé straně pláchl Odoi Tangangovi, navedl si míče na střed a našel na druhém rohu vápna volného Ziyecha. Ten si míč přehodil na svou silnější levou nohou a nádhernou ranou do vzdálenější šibenice otevřel skóre zápasu - proti takové střele byl Lloris zcela bezmocný.

Tentýž hráč mohl o chvíli později vedení také navýšit, když prudce napálil odražený balón, strážce hostující svatyně si však tentokráte připsal výborný zákrok. Chelsea se však pojistky přece jen dočkala, když si na volný přímý kop Mounta naskočil Thiago Silva a uklidil míč do sítě. Na druhé straně mohl korigovat skóre Bergwijn, jeho volej z krkolomné pozice ale Kepa kryl.

Patnáct minut před koncem se přes Sancheze hezky uvolnil Lukaku, v rozhodujícím momentu ale jen trefil brankáře Llorise. Na druhé straně nevyužil možnost na snížení pět minut před koncem Kane, jehož hlavičku na poslední chvíli vytáhl brankář Kepa, a tak utkání k radosti trenéra Tuchela dospělo k výhře Chelsea 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,02-3,38. O 2 a více-přesně o 1. Tak to vidí naše jednička.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele