9. kolo
23.10.2021 13:30 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Mason Mount (© AFP)

Vedoucí Chelsea zdevastovala bezbranný Norwich 7:0. Mount si připsal hattrick

Chelsea zničila Norwich a po výhře 7:0 si upevnila vedení v lize. Za domácí se třikrát trefil Mount a na dalších dvou se podílel Hudson-Odoi. Vedle nich se prosadil i James a Chilwell. Norwich navíc od 65. minuty dohrával v deseti po hloupém vyloučení Gibsona a je beznadějně poslední.

Norwich působil velmi zmateně a unaveně. The Blues oproti tomu dál diktovali tempo a cílili na druhý zásah. A trvalo to přesně deset minut. V 18. minutě totiž Kovačič brilantně vysunul sprintujícího Hudsona-Odoie, kterého hostující obrana vůbec nezachytila. Křídelník Chelsea si míč navedl na pravačku a placírkou rutinérsky obstřelil Krula - 2:0.

S Norwichem to vypadalo všelijak, jen ne dobře. Domácí procházeli defenzivou Kanárků jako nůž máslem a na hřišti si dělali naprosto, co chtěli. Skvěle fungovalo především spojení Rüdiger - Jorginho - Kovačič. Hosté se naopak k míči dostávali jen velmi sporadicky.

Ve 32. minutě se v nadějné pozici objevil Mason Mount, poté co ho ve vápně přesně oslovil aktivní Hudson-Odoi. Mountova střela ale Krula nijak nevystrašila. Až ve 38. minutě se poprvé do ofenzívy dostali také Kanárci, ovšem Kabakova rána neměla ty správné parametry.

Naopak Chelsea ve 42. minutě názorně předvedla, jak hraje sebevědomý tým, který si je vědom své převahy. Geometricky přesná kombinace vedla z levé strany přes Jorginha a Mounta na pravou část hřiště, kde se výborně uvolnil Reece James a po průnikovce od Mounta s velkou elegancí přehodil nebohého Krula. Tohle byla lahůdka - 3:0.

Chelsea naprosto opanovala první poločas a v pohodě si hýčkala tříbrankový náskok. Na její přesné a rychlé kombinace nemohl Norwich po celých 45 minut najít relevantní odpověď a do druhé půle musel přidat, pokud nechtěl odjet se skutečným debaklem. Toho si byl samozřejmě vědom i trenér Daniel Farke, jehož tým po přestávce přešel na systém 3-4-3 občerstvený příchodem Williamse a Rashicy. A právě kosovský reprezentant se v 53. minutě dostal do velké příležitosti. Chelsea spáchala hrubou chybu v rozehrávce, které Rashica využil a řítil se na branku. Jenže Mendy byl bleskurychle u posily z Werderu Brémy a jeho pokus zneškodnil.

A známé "nedáš - dostaneš" zafungovalo velmi rychle. The Blues vybojovali míč a jejich další rychlá kombinace vedla až ke Kovačičovi, ten ještě posunul do leva na nabíhajícího Chilwella a jeho umístěná rána z 57. minuty skončila přesně za háčky hostující branky - 5:0.

A pro hosty bylo ještě hůř v 62. minutě. Chelsea jako už po několikáté předvedla skvělý přechod do útoku, aktivní Kovačič přesunul doleva tentokrát na Hudsona-Odoie jehož střílený centr si za záda vlastního gólmana srazil vracející se Aarons - 5:0.

A aby toho nebylo málo, katastrofu Norwiche dokonal v 65. minutě Gibson, který z frustrace sestřelil Jamese a po druhé žluté šel pod sprchy. Proti deseti si Chelsea ještě snáze vytvářela zajímavé příležitosti, ovšem střídající Ziyech jen těsně minul a Barkleyho dělovku vyškrábl Krul. Ten si pořádně zachytal i při další šanci Ziyecha, jehož pokus vyrazil nad břevno.

V 83. minutě musel čelit penaltě po ruce Normanna. Pokutový kop si vzal na starost Mount, ale jeho mizerný pokus lapil skvělý Tim Krul. Jenže videozáznam odhalil, že Krul nestál na brankové čáře a tak šel Mount kopat znovu a i přes zákrok Krula protlačil míč do sítě - 6:0.

Nakonec si Mount dokonce připsal hattrick!! Vyčerpaná obrana hostů nechala v 91. minutě pádit na branku Loftuse-Cheeka, který těsně před Krulem přihrál Mountovi před prázdnou branku a ten se nemohl mýlit - 7:0. A to už byl naštěstí pro Norwich konec.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele