6. kolo
25.09.2021 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Gabriel Jesus (© AFP)

Guardiola konečně vyzrál na Tuchela! Citizens po skvělém výkonu porazili The Blues

Pep Guardiola po několika vzájemných porážkách položil na lopatky Němce Thomase Tuchela a ze Stamford Bridge si odváží zasloužené tři body. Citizens po celou dobu zápasu jasně dominovali a svůj tlak korunovali v 53. minutě vedoucí brankou Gabriela Jesuse. Další slibné příležitosti ale neproměnili, a tak je výsledné skóre 1:0 ještě milosrdné k domácí Chelsea. Ta naopak v utkání výrazně zklamala.

Současná forma i vzájemná bilance přitom před utkáním favorizovaly právě londýnskou Chelsea. The Blues vévodili tabulce Premier League, když jedinou ztrátu zaznamenali při remíze 1:1 s Liverpoolem a v dosavadním průběhu ročníku zatím působili nesmírně sebevědomě. Citizens přeci jen klopýtali o poznání víc a s deseti body patřili na 5. místo. Tuchel navíc dokázal po svém příchodu na Stamford Bridge porazit Guardiolu ve všech vzájemných střetnutích. Naposledy ve finále Ligy mistrů. Jenže prognózy jsou jedna věc a realita věc druhá.

Oproti poslednímu ligovému utkání se Southamptonem, které skončilo bezbrankovou remízou, provedl Guardiola v dnešní sestavě změny ve všech řadách. Například záloha nastoupila se dvěma novými muži na place, ve složení Kevin de Bruyne, Rodri a Bernardo Silva. Útok tvořila trojice Foden - Grealish - Jesus. Manažer Chelsea Thomas Tuchel se pokusil zaskočit soupeře netradiční hrou na dva útočníky a vedle sebe se tak objevili zaseknutý Werner a rozjetý Lukaku. V záloze spolu poprvé v sezóně hrálo trio Kanté - Jorginho - Kovačić a do branky se vrátil uzdravený Mendy. A ten se musel mít hned od úvodní minuty na pozoru.

Hosté totiž na domácí vlétli a vytvořili si obrovskou územní převahu. Té přišel ve 29. minutě vzdorovat Thiago Silva, který vystřídal zraněného Jamese. A dařilo se až do 41. minuty, kdy se v první velké šanci zápasu objevil Gabriel Jesus, jeho střela ale minula cíl. Poločas tak skončil bez střely na branku a čekalo se na vzedmutí domácích The Blues. To však nepřišlo.

Nápor Citizens vygradoval další příležitostí Jesuse, který se tentokrát nemýlil. V 53. minutě si dobře zpracoval zkrácený roh a na jeho tečovanou střelu už neměl Mendy nárok. Ani poté se domácí neprobrali z letargie, a tak šance ke skórování počítali jen skvěle hrající hosté.

V 58. minutě naopak Mendy předvedl vynikající zákrok proti křižné ráně Grealishe. O čtyři minuty později Mendyho opět překonal Jesus a zdálo se, že hosté navýší svůj náskok. Jeho pokus ale na brankové čáře brilantně zastavil Thiago Silva.

V 63. minutě z čistajasna skóroval domácí Lukaku, ovšem jeho radost zkazil odmávaný ofsajd přihrávajícího Havertze. Citizens dál svého soupeře tlačili a ten se bránil jen za cenu odkopů a žlutých karet. V závěru měli ještě příležitosti hostující Laporte a opět Grealish, ale neúspěšně.

Manchester City si tak zapsal důležitou výhru nad konkurentem v boji o mistrovský titul a příjemně se naladil na náročné bitvy s PSG a Liverpoolem. Chelsea naopak herně zcela propadla. V celém utkání nezapsala jedinou střelu na branku soupeře a před utkáním s Juventusem utrpěla nepříjemnou porážku. Uvidíme, jestli jí to vyvede z konceptu či nikoliv.

Autor: David Ullrich / The Guardian, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
LyEX

2:0, Tuchel spravil z Chelsea valec, City bez útočníka nezmôže nič podľa mňa a obrana sa vracia po zranení (Stones, Laporte). Nevidím to ružovo.

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 Werner, Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

hm, tak nic, City zaslouzene vyhrali bohuzel

Reagovat
Rich

Krása.

Reagovat
MCFC_8

Parada, skoda, ze sa nepridala poistka, tutovky boli a o to viac stve domaca remiza so Sotonom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele