11. kolo
06.11.2021 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Burnley (© AFP)

Chelsea doma proti Burnley ztratila dva body

První celek tabulky v sobotu překvapivě ztratil body, když na Stamford Bridge pouze remizoval s Burnley 1:1. Pro Thomase Tuchela musí výsledek duelu představovat trpké zklamání - jeho celek si totiž vypracoval řadu šancí a nebezpečných střel, prakticky celé utkání měl jednoznačně pod kontrolou, jenže z jedné jediné vyložené šance soupeře deset minut před koncem inkasoval a znovu strhnout vedení na svou stranu už jeho Chelsea posléze nedokázala.

Blues do utkání vstoupili ve velkém stylu a na svého soupeře v úvodních dvaceti minutách pořádně vlétli. První šance připadla na kopačky Calluma Hudsona-Odoie, jehož přízemní ránu Pope skvělým zákrokem vyrazil, dorážka anglického mladíka pak nemířila přesně. O chvilku později se po centru stejného hráče do vzduchu zavěsil Christensen, zakončení však o pár desítek centimetrů minulo vzdálenější tyč hostující branky. A ještě jednou v úvodních deseti minutách Chelsea zahrozila, když se po centru Jamese k zakončení dostal netradiční střelec Jorginho a Pope měl co dělat, aby jeho jemnou hlavičku vytěsnil mimo.

Poté se hra přece jenom uklidnila, Chelsea ale stále dění na hrací ploše jednoznačně dominovala. Zahrozila ještě dalekonosnou ranou Barkleyho či hlavičkou Rüdigera, ani tentokrát se ale publikum z branky radovat nemohlo. Po půlhodině hry už ale diváci poprvé vybuchli nadšením - Kanté na pravé straně oslovil Jamese, jehož nádherný centr přistál přímo na hlavičce Havertze, který domácí poslal do vedení. Do poločasu ještě zdaleka pálil Barkley, jeho rána se však mezi tři tyče nevešla.

Na startu druhého dějství vysunul Barkley nabíhajícího Jamese, jeho projektil ale padající stoper Burnley zablokoval na rohový kop. Ten domácí rozehráli nakrátko a po dalším nadýchaném centru z kopačky Jamese orazítkoval Thiago Silva hlavou dokonce tyč. A to stále nebylo vše - o pět minut později naservíroval Hudson-Odoi balón na malé vápno nabíhajícímu Havertzovi, ten ale zblízka poslal balón nad břevno.

Po hodině hry se díky zasekávačce uvolnil na oblasti penalty aktivní Odoi, jeho přízemní ránu ale Pope úžasným zákrokem vykopl. A když se dvacet minut před koncem v podobné pozici ukvapil zase Barkley, který branku vysoko překopl, začalo být publikum na Stamford Bridge přece jen trochu nervózní.

A nejčernější scénář se opravdu naplnil. Deset minut před koncem totiž Lowton našel centrem za obranu střídajícího Rodrigueze, který nezpanikařil a balón posunul na zcela osamoceného Vydru, který z malého vápna balón dopravil do odkryté svatyně. Na vítězný gól už Chelsea nenašla sílu, a tak si s Burnley rozdělila po bodu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
9818

Vydra dá za tři roky jeden gól a posere mi tiket

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele