5. kolo
18.09.2021 16:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Martin Ödegaard (© AFP)

Arsenal podruhé bere výhru 1:0

I v pátém kole Premier League zvítězil Arsenal v poměru 1:0, tentokrát s Burnley. Pro domácí šlo o poměrně smolnou prohru, kterou v prvním poločase zařídil norský záložník Martin Ödegaard.

Domácí měli solidní šanci ve čtrnácté minutě. Barnes si naskočil na nadýchaný centr, ale jeho hlavička skončila mimo branku.

Po půl hodině hry fauloval pár metrů za pokutovým územím za žlutou kartu Westwood a muselo ho to pořádně mrzet. Standardní situaci si na sebe vzal Martin Ödegaard a trefil se přesně do horního růžku. Svou parádní trefou rozhodl zápas.

Z kraje druhého poločasu si domácí vytvořili poměrně slušný tlak, který vyvrcholil v 51. minutě. Gudmundsson se dostal k odraženému míči na hranici velkého vápna, vypálil, ale jeho projektil byl zblokován jedním z obránců. Následně pálil ještě Barnes, ale ani on neprostřelil hromadu těl před brankou Arsenalu.

Naději na vyrovnání dostalo Burnley v 68. minutě. Matěj Vydra upadl po kontaktu s brankářem Ramsdalem v pokutovém území, jenže celou situaci po odpískání ještě řešil videorozhodčí, který penaltu nakonec zrušil.

Burnley se v závěru nedařilo dostat blíže k brance hostí, kteří kombinovali daleko od své svatyně. Přesto se v nastavení dostal domácí celek ke dvěma hlavičkám ze zajímavých pozic. Jak Vydra, tak Rodriguez však nemířili mezi tři tyče.

Burnley je po pěti kolech předposlední, Arsenalu patří dvanáctá příčka.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Moje maličkost

1:1

Reagovat
Petr Keš

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal zvládl důležité dva zápasy s posledním a předposledním týmem tabulky 1:0 Takže se vyrovnal střelecky Ronaldovi. V boji o záchranu tedy bojuje statečně

Reagovat
Muza

Asi tak nějak. Oba zápasy se spíše protrapili k vítězství., kdyby hráli proti někomu lepšímu, tak prohrajou. Ten herní projev je opravdu tragickej. Druhou půlku proti Burnley to byla ubohost a jen ještě větší neschopnosti Burnley dát gól nakonec velice šťastně vyhráli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele