34. kolo
24.04.2022 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

James Ward-Prowse (© AFP)

Blesková trefa Welbecka na výhru nestačila. Ward-Prowse atakuje Beckhama

Southampton ve 34. kole Premier League stáhl dvoubrankovou ztrátu a s Brightonem remizoval 2:2. Oba góly hostů zařídil James Ward-Prowse, který se navíc dostal na druhé místo v historické tabulce úspěšných exekutorů přímých kopů. Pouhé čtyři mu schází na legendárního Davida Beckhama. Domácím k výhře nepomohl ani rekordně rychlý gól Dannyho Welbecka, kterým přepsal klubové dějiny. Potřeboval na něj jen minutu a 14 sekund.

Fotbalisté Brightonu předvedli v posledním kole velmi dobrý první poločas proti Manchesteru City, i přesto nakonec padli 0:3. Na druhé straně Southampton si po šesti utkáních bez vítězství spravil chuť s Arsenalem, v týdnu pro něj ovšem přišla těžká porážka proti Burnley. Hostům v tomto duelu do karet hrála alespoň hrůzostrašná bilance Racků na domácí půdě, kde již sedm střetnutí v řadě nedokázali zvítězit.

Domácí ovšem zaznamenali výborný vstup do utkání, jelikož už ve druhé minutě Welbeck zakončil přízemní centr z levé strany a vstřelil nejrychlejší gól Brightonu v Premier League. Blízko vyrovnání byli Svatí ve 12. minutě, ale rána Valentina Livramenta z hranice velkého vápna pouze zasáhla pravou tyč brány Brightonu, odkud se odrazila do zad brankáře Roberta Sáncheze a následně do zámezí. Domácí v závěru první půle podruhé rozradostnil obránce Southamptonu Mohammed Salisu, jenž si nešťastně srazil střílený centr do vlastní sítě. Tento pocit jim však ještě před hvizdem sudího pokazil Ward-Prowse, který jejich náskok snížil přesným zásahem z volného přímého kopu. Tímto způsobem se od začátku loňské sezony prosadil poosmé, což je dvakrát víc než kterýkoliv jiný hráč v pěti nejlepších evropských ligách.

Jen 10 minut po změně stran se Angličan prosadil znovu, když napřáhl z hranice pokutového území stejně jako v prvním případě k levé tyči a nedal Sánchezovi šanci zasáhnout. Brighton poté na dobu zcela vypadl z dění na hřišti. V 78. minutě to sice vypadalo, že hrdinou Racků se stane střídající Pascal Gross, jeho gól ovšem po konzultaci s videorozhodčím sudí Robert Jones kvůli ofsajdu odvolal. Rozhodnout však nedokázali ani hosté, a střetnutí tak nepoznalo vítěze.

Brighton tedy opět nedokázal prolomit sérii špatných výsledků na domácí půdě a ze zápasu si odnesl pouze bod. Oba celky čeká další ligové kolo 30. dubna. Brighton se střetne na venkovní půdě s Wolves, Southampton pak doma přivítá Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Vladislav Frk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele