11. kolo
06.11.2021 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Isaac Hayden (© AFP)

Newcastle si z Brightonu odváží bod za remízu 1:1

Brighton na dobrý výsledek z Anfield Road nedokázal navázat úplně ideálně, když na vlastním stadiónu pouze remizoval se zachraňujícím se Newcastlem 1:1. Domácí sice v první půli poslal do vedení z penaltového puntíku záložník Trossard, v druhé půli však nevyužili několik nadějných akcí a po vyrovnání Haydena už nedokázali opět najít ten správný rytmus. V nastaveném čase mohli dokonce prohrát, když se do samostatného nájezdu řítil útočník Wilson, brankář Sanchez ale zatáhl za záchranou brzdu, a i když obdržel červenou kartu, domácí alespoň uhájili nerozhodný stav.

Domácí do zápasu vstoupili aktivně, hlavička Duffyho po rohovém kopu si ale cestu do sítě nenašla. Po dvaceti minutách se ve vápně uvolnil Trossard a při zasekávačce byl podražen obráncem Newcastlu, píšťalka sudího však zůstala němá. Ne však na dlouho, na přehmat totiž hlavního sudího upozornil jeho kolega u videa, a tak byla nařízena penalta. K té se postavil sám postižený a ranou doprostřed branky otevřel skóre. Ještě do poločasu mohl skóre navýšit Lamptey, ten ale ve výhodné pozici nedosáhl na střílený přízemní centr, a tak rozdíl ve skóre zůstal jednobrankový.

Na startu druhé půle pálil nebezpečně Trossard, brankář Darlow však byl připraven. Tentýž hráč se o pár minut později prezentoval technickým obstřelem, ten však tentokráte přesný nebyl. Pak však o sobě dali vědět také hosté - nejprve pálil z dálky Ritchie, jeho rána však Sancheze z klidu nevyvedla. Po hodině hry však přišlo nečekané vyrovnání, když centr Ritchieho před branku vrátil stoper Clark, kde si jej našel Hayden, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Brighton se z tohoto šoku do konce utkání už nedokázal vzpamatovat a v nastaveném čase mohl dokonce inkasovat druhý gól, když se k dlouhému pasu za obranu dostal před brankářem Sanchezem útočník Wilson a mohl tak upalovat na opuštěnou svatyni. To mu však domácí brankář nedovolil, útočníka jemně, ale jasně podrazil - píšťalka hlavního rozhodčího ale opět zůstala němá, na jeho přehmat jej o chvilku později upozornil videorozhodčí a verdikt byl jasný - volný přímý kop pro Newcastle a přímá červená karta pro brankáře Sancheze. Krátkou přesilovou hru však hosté nevyužili, a tak utkání dospělo k remíze 1:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele