9. kolo
23.10.2021 18:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

İlkay Gündoğan (© AFP)

City pohodlně vyhráli v Brightonu

Na závěr sobotního programu devátého kola Premier League Brighton podlehl na domácí půdě Manchesteru City 1:4. Za hosty se dvakrát trefil Foden, po jedné brance přidali Gündogan a Mahrez. Za domácí snížil Mac Allister z penalty.

Ilkay Gündogan vyslal v jedenácté minutě parádní přihrávku na pravou stranu, odkud vnikl do vápna Gabriel Jesus, který udělal kličku obránci a následně zakončil. Balon už letěl do branky, ovšem jeden z obránců se skvěle vrátil a míč z brankové čáry odkopl. Manchester City už se radoval, ovšem rozhodčímu hodinky branku nehlásily.

Za dvě minuty už se však skóre ve prospěch hostí měnilo. Bernardo Silva přihrál pod sebe, kde se střelou předvedl Phil Foden. jeho zablokovaný pokus zamířil do vzduchu, kam se vydal Robert Sánchez, jenž míč neudržel, protože se srazil s Gabrielem Jesusem. Odražený míč našel Bernardo Silva, jenž přihrávkou přes hlavu našel Ilkaye Gündogana, který už měl snadnou úlohu.

V 19. minutě se na levé straně pokutového území nacházel v náběhu Phil Foden, který se snažil vystřelit na zadní tyčku. Jenomže Robert Sánchez vytasil nohu a udržel svůj tým ve hře o body. A zanedlouho přišel další úspěšný zákrok domácího brankáře, který se rozchytal k parádnímu výkonu. Z pravé strany vystřelil Gabriel Jesus, jehož pokus zastavil rukou Sánchez.

Další parádní akce hostujícího celku, který využil otevřených dveří v obraně domácích, byla viděna ve 29. minutě. Ilkay Gündogan prostrčil míč za obranu, kam si naběhl už Jack Grealish. Ten se už nacházel na hranici vápna a proti němu vybíhal Robert Sánchez, a tak přišla přihrávka, po níž pod břevno zakončil Phil Foden.

A ten samý hráč úřadoval i o tři minuty později. Na levou stranu vápna dostal přihrávku Jack Grealish, jehož pokus zamířil do nohou Roberta Sáncheze. K vyraženému míči se nachomýtl Phil Foden, na jehož pokus už domácí brankář nestihl reagovat a míč od jeho ruky zapadl do levého spodního rohu branky.

V 55. minutě zahrozili domácí. Z levé strany odcentroval na zadní tyč Leandro Trossard, kde míč zpracoval Pascal Gross, který se otočil a po zemi vystřelil. Brankáři Edersonovi balon vypadl, a tak se po něm musel rychle vrhnout, jelikož k němu také dobíhal Neal Maupay. V 61. minutě pak byl blízko gólu Leandro Trossard, který předčil soupeře na levé straně šestnáctky, odkud zaměstnal Edersona, jenž míč vytěsnil mimo prostor tří tyčí.

Pokutový kop pro Brighton & Hove Albion odpískal sudí v 80. minutě. Z branky se vydal Ederson, který jemně atakoval rozeběhnutého Enock Mwepu, který skončil na trávníku. Celou situaci ještě přezkoumal VAR. K pokutovému kopu se postavil Alexis Mac Allister, který zamířil k pravé tyči, kam se také vydal Ederson. Brazilský brankář si na míč sáhl, ale nevyrazil jej mimo prostor branky.

Velmi blízko hattricku byl v poslední minutě řádné hrací doby Phil Foden, kterého pěknou kolmicí našel za obranou Kevin De Bruyne. Anglický ofenzivní hráč postupoval před branku ze strany, ale výborně proti němu vyběhl Robert Sánchez, jenž pokus zastavil.

Citizens však nakonec definitivní tečku duelu udělali v 95. minutě. Phil Foden dobře napadal soupeře a míče se pak chopil Fernandinho, který našel znovu již zmíněného hráče. Následnou přihrávkou byl ke skórování vyzván Riyad Mahrez, proti němuž vybíhal Robert Sánchez. Ovšem alžírský hráč podél něj zamířil na první tyčku.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

Tazky zapas...ale nemozeme si dovolit zavahanie...hlavne nie ako na konci minulej sezony ked Brighton otocil z 0-2 na 3:2...tip 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele