19. kolo
26.12.2021 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Brightonu (© AFP)

Brighton přehrál Brentford a konečně zapisuje tři body

Fotbalisté Brightonu ukončili jedenáctizápasovou sérii bez vítězství, když na vlastním hřišti přehráli nováčka z Brentfordu 2:0. Domácí sice do duelu nevstoupili úplně nejlépe, postupně však přebírali otěže do svých rukou a díky dvěma brankám ze střední vzdálenosti si v první půli vybudovali komfortní dvougólový náskok. Druhá půle už sice patřila spíše hostům, ti se ale prosadit nedokázali, a tak utkání dospělo ke konečnému výsledku 2:0.

První příležitost měl na kopačce hostujícího Shandona Baptista, který ale balón poslal nad branku. Na druhé straně přišlo nebezpečí taktéž po rohovém kopu, když Burn svou hlavičkou orazítkoval břevno. Další možnost měl záložník Enock Mwepu, ten ale uvnitř vápna balón napálil jen do boční sítě. Po půlhodince hry se konečně měnilo skóre, když parádní balón Mwepua za obranu zužitkoval nabíhající Trossard, který geniálním způsobem z prvního doteku přehodil brankáře Fernandeze. A do poločasu Brighton ještě navýšil své vedení, když se po přihrávce Modera z hranice vápna prosadil krásnou ranou Maupay.

V druhém dějství mohl snížit aktivní Baptiste, jeho tečovanou ránu však s vypětím všech sil vykopl brankář Sanchez. V další příležitosti se po centru Canose objevil Pinnock, i jeho hlavičku však domácí brankář zneškodnil. Tentýž hráč se k zakončení hlavou dostal i po dlouhém vhazování, tentokráte se mu podařilo i překonat brankáře Sancheze, na brankové čáře jej ale zastoupil obránce Cucurella. A protože další šance už si Brentford nevypracoval, dospělo utkání k vítězství domácích 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele