2. kolo
22.08.2021 17:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Chelsea zdolala trápící se Arsenal

Londýnské derby skončilo lépe pro Chelsea, která ve druhém kole Premier League porazila Arsenal 2:0. Ve prvním poločase rozhodli Lukaku a James.

Zahřívací zákrok pro hostujícího brankáře Mendyho připravil tvrdou levačkou z dvaceti metrů ve druhé minutě Emile Smith-Rowe. Míč se k němu odrazil z hlavičkového souboje na velkém vápně.

Třímiliardová posila Romelu Lukaku si ve druhém ligovém kole zapsala první zářez. Lukaku v 15. minutě celou akci založil, pak si naběhl před bránu na střílený centr Reece Jamese a zblízka nezaváhal. Domácí Marí předtím od robustního útočníka ze souboje odpadl jako od stěny.

Obrana Chelsea si pak poradila s Lokongovým centrem, stejný hráč se ale ještě po několika soubojích na velkém vápně dostal k Xhakově přihrávce a vystřelil. Rána však nabrala opačnou faleš a stočila se výrazně mimo.

V pětatřicáté minutě Alonso konstruktivně vyvezl míč, u postranní čáry si narazil s Havertzem a předal Masonu Mountovi. Na jeho pobídku doprava naběhl Reece James a prudkou umístěnou střelou napnul síť u zadní tyče.

V závěru poločasu Havertz ťukl míč na levé křídlo Mountovi a naběhl si na malé vápno. Mount si skvěle obhodil Marího, jenže centroval příliš vysoko a Havertz stačil míč jen líznout temenem vedle brány.

Arsenal měl svou první šanci až v 52. minutě. Mendy vytáhnul jednou rukou nad břevno Sakovu výstavní střelu zpoza velkého vápna. Pokud by balon nemířil doprostřed, jistě by to byla branka.

Rohový kop prodloužil hlavou po hodině hry Marí a na zadní tyči hlavičkoval prudce a jen těsně vedle brány Rob Holding. Někteří fanoušci Arsenalu již předčasně zvedali ruce.

Dlouho mlčící Chelsea málem udeřila potřetí v 77. minutě. Mason Mount posadil míč skvěle na Lukakuovu hlavu a prudké zakončení urostlého forvarda vytáhnul Leno na břevno, od kterého se míč odráží před brankovou čáru.

Chvíli před koncem se Kai Havertz řítil na domácí bránu zprava a pokusil se zblízka prostřelit Lena, který reflexivně secvakl nohy a se štěstím prudký míč zastavil.

Kanté si v posledních vteřinách naložil přílišnou porci, když se v šestnáctce pokusil překličkovat přes tři hráče. Ztráta míče jej však příliš mrzet nemusela.

Chelsea je po dvou kolech na prvním místě a válí. Naopak Arsenal je se skóre 0:4 předposlední.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2 Lukaku

Reagovat
serunavas

Reagovat
justcall

Reagovat
Moje maličkost

0:2

Reagovat
Moje maličkost

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Jednička by znamenala zisk pro sk. Nesmí k tomu dojít.

Reagovat
smazaný uživatel

ak da arsenal aspon gol bude to pre neho uspech...

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jako po prvnim zapase Lukakua musim rict, ze Lukaku je jeste vetsi dělo, než jsem si myslel dneska to mohl byt i hattrick s trochou stesti

Reagovat
Muza

Zase další zápas Arsenalu bez vytvoření gólové šance a chyby v obraně jako Slavoj Houslice. Nic nového a žádný překvapivý výsledek. Jen jsem myslel že dostanou 5. Skóre 4:0 po dvou zápasech je slušný. Jsem zvědavý jak dlouho Arteta vydrží. Zmar zmar zmar.

Reagovat
smazaný uživatel

kolko ludi sa stale yastava artetu...nechapem

Reagovat
smazaný uživatel

Fandit Arsenalu musí být obrovská životní frustrace

Reagovat
smazaný uživatel

Životní frustrace? Jako posledních 20 let to je slušný masochismus ale nepřestanu fandit a věřit

Reagovat
Moje maličkost

Něco jako narodit se v Brně.

Reagovat
smazaný uživatel

bez koulí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele