26. kolo
19.02.2022 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Emile Smith Rowe (© AFP)

Arsenalu se odveta vydařila, Brentford porazil 2:1.

I přes velké šance Gunners v první půli jsme se gólů dočkali až po přestávce. Nejprve ve 48. minutě po sólo akci skóroval Smith-Rowe a v 79. minutě na 2:0 upravil tvrdou ranou Bukayo Saka. V poslední minutě utkání se dočkali i hosté, kdy Nörgaard snížil na konečných 2:1.

Domácí do dnešního utkání nastoupili očividně velmi odhodlaní odčinit ponižující porážku s Brentfordem na začátku ročníku a od úvodního hvizdu se tlačili na branku Brentfordu. Velmi zajímavě to vypadalo kolem 10. minuty, kdy se Gunners dostali po pravé straně do šestnáctky soupeře, kde Whitea dost nešetrně sestřelil jeden z hostujících hráčů. Sudí Moss však zůstal klidný a stejně tak i při následné dorážce Lacazetta, který byl rovněž zastaven minimálně na hraně faulu. Ani jeden ze zákroků však nebyl posouzen jako penaltový. Jen chvíli na to dokonce Lacazette po vydařené kombinaci z levé strany dopravil míč do sítě, ale čárový sudí správně odhalil jeho ofsajdové postavení.

Svěřenci Mikela Artety však neustávali v aktivitě a neustále hrozili, především po pravé straně skrze Saku a spol. Včely vůbec nestíhaly a gól visel ve vzduchu. Kanonýři ale stále ne a ne skórovat, stejně tak jako při tvrdé ráně Ödegaarda, kterého vychytal gólman David Raya. I přes obří tlak a moře šancí tak šli do kabin bez vstřeleného gólu. Bylo jasně znát, že Gunners nutně potřebují do svých řad skutečného snipera. Ze šestnácti střel šly na bránu pouhé dvě...

V 48. minutě za to ovšem parádně vzal Emille Smith-Rowe, který si to drze namířil mezi dva bránící hráče Brentfordu, lehce prošel a na jeho umístěnou ránu na zadní tyč nemohl Raya dosáhnout! Zasloužené vedení pro Arsenal. Domácí se však snažili i o další zásahy, ale stejně jako v první půli buď naráželi na dobře zformovanou defenzivu Brentfordu nebo je zradila nepřesná předfinální přihrávka. Hosté se postupně snažili vyrovnávat hru, ale jejich útočné pokusy zpravidla nevedli k ničemu nebezpečnému. Největší hrozbu znamenal Mbeumo, který se začal čím dále častěji dostávat do slušných pozic, ale vždy mu kousek chyběl, jako například při vynikajícím pasu za obranu od Janssena, který si Mbeumo jen těsně nedokázal zpracovat. Pokud ano, šel by sám na gólmana.

V 77. minutě byl však Arsenal velmi blízko druhému gólu. Ödegaard šel po dobré práci Lacazetta z úhlu na Rayu, který jeho slabý pokus vyrazil a dorážejícího Pepého na poslední chvíli zablokoval obětavý Canós. Co se ale nepovedlo Pepému, to v 79. minutě dokonal Bukayo Saka. Ten dostal skvělý pas od Parteyho a v úniku přesně zacílil na zadní tyč, od níž se míč odrazil do sítě. Raya se natahoval marně. Zdálo se, že domácí si poté již zbytek zápasu zkušeně pohlídají, nicméně v poslední minutě se nakonec prosadili i hosté. Konkrétně Nörgaard, který ve skrumáži dopravil míč do sítě. Jeho gól ještě potvrdil VAR.

Autor: David Ullrich / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz 1,39 by byl příliš vysoký. Naše jednička má 1,44.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele