13. kolo
15.12.2020 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Wolves pozdním gólem porazili Chelsea

Nečekanou porážku za sebou má Chelsea. Ta po Tottenhamu nedokázala vyzrát ani na Wolverhampton, přestože tam díky trefě Girouda vedla. Brzy ale dokázal srovnat Podence a v nastavení rozhodl o domácí výhře Neto.

První poločas se nesl v poměrně opatrném duchu a na úvodní větší příležitost jsme museli čekat přes dvacet minut. Pak se ujal míče za pokutovým územím Neto, jenž pořádně protáhl Mendyho. Krátce před odchodem do šaten pak přišlo velké vzrušení i na druhé straně, kde po Wernerově rohu hlavičkoval do břevna Zouma.

Nedlouho po přestávce už se diváci dočkali branky, a to z kopaček Blues. Konkrétně to byl Olivier Giroud, který využil spolupráce Wernera s Chilwellem a z voleje napálil míč prudce směrem na bránu. Patrício jej sice zkrotil, jak se ale ukázalo, bylo to až těsně za čarou.

Vedení Chelsea ovšem vydrželo jen zhruba čtvrt hodiny. Pak Otasowie vybojoval míč pro Daniela Podenceho, jenž si famózním způsobem pohrál se dvěma bránícími hráči a ranou na bližší tyč poslal balón mimo dosah Mendyho.

Deset minut před koncem základní hrací doby to vypadalo, že přišel veledůležitý moment. Po souboji Jamese s pronikajícím Pedrem Netem sudí foukl do píšťalky a nařídil pokutový kop. Následně se ale došel podívat k monitoru a usoudil, že o porušení pravidel nešlo. Ve hře se tak pokračovalo bez standardní situace.

Přesto nakonec "Vlci" mohli slavit. A byl to právě Pedro Neto, který jim k tomu dal důvod. Od vlastního vápna vedl rychlý protiútok Vitinho, který jej předal na středu hřiště na levou stranu právě Netovi. Ten si poradil s bránícím hráčem a z rohu velkého vápna vyslal výtečnou střelu na vzdálenější tyč, na kterou Mendy nedosáhl.

V tabulce se tak Wolves alespoň na čas posunuli do elitní desítky a na svého úterního soupeře ztrácí už jen dva body. Rozdíl v tabulce je však výrazně vyšší, Chelsea v nabité konkurenci nadále drží páté místo.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele