22. kolo
02.02.2021 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Ruben Neves (© AFP)

Arsenal s dvěma vyloučenými prohrál ve Wolverhamptonu 2:1

Stadion Molineux byl dějištěm bláznivého utkání, jež nabídlo góly všeho druhu, orazítkované brankové konstrukce, dvě vyloučení a obrat skóre ve prospěch domácího Wolverhamptonu, který si poradil s Arsenalem v poměru 2:1. Veskrze pozitivní první půli v podání hostí a úvodní gól Pépého vymazalo vyloučení Davida Luize spolu s uděleným pokutovým kopem, kterým srovnal Neves, bezprostředně po změně stran pak vynikající střelou zdálky zařídil vedení Wolves Moutinho a jakékoli snahy "Kanonýrů" na další zvrat potopil vyloučený Bernd Leno za hraní rukou mimo šestnáctku.

Sedmizápasová šňůra neporazitelnosti londýnského klubu je tak u konce, zatímco Wolverhampton má v této sezoně proti Arsenalu stoprocentní bilanci dvou výher a může slavit tříbodový zisk poprvé za posledních devět kol.

Úvodních pětačtyřicet minut přitom nasvědčovalo jen a jen prodloužení stávajících trendů, neboť Wolves se na hřišti marně hledali a sebevědomí hosté měli po celou dobu výrazně navrch. Hned v první minutě mohl Arsenal poslat do vedení uzdravivší se Bukayo Saka, ovšem po výtečné kolmici Thomase Parteye napálil míč jen do tyče. Anglický mladíček byl na začátku utkání velmi při chuti a jeho třetí střelecký pokus dokonce skončil kýženým gólem, jenže Alexandre Lacazette byl dle opakovaných záběrů v průběhu akce v postavení mimo hru, a tak zůstalo skóre neměnné.

Ani to ovšem s hosty nezamávalo a slovo si vzal pro změnu druhý křídelník "Kanonýrů, Nicolas Pépé. Jeho první pokus ještě Rui Patrício dokázal vyškrábnout na břevno, ale chvíli nato již reprezentant Pobřeží Slonoviny v zakončení uspěl. Pépé sám celou akci nastartoval ziskem míče na polovině hřiště, kde si po narážečce s Lacazettem pohrál jak s bránícím Semedem, tak Nevesem a nechytatelnou ránou na zadní tyč vyzrál i na strnulého Patrícia.

Vše tak nasvědčovalo poločasovému vedení Arsenalu, který mohl snadno vést i vyšším rozdílem, avšak místo toho v samém nastavení první půle přišel rozhodující moment celého zápasu. Unikající Willian José zavadil patou o Davida Luize, což znamenalo nejen odpískání pokutového kopu, ale také červenou kartu pro brazilského stopera, jehož nechtěný zákrok pravidlo tzv. "dvojího trestu" nepokrývá. Ruben Neves nabídnutou příležitostí nepohrdl a do kabin se tak odcházelo za stavu 1:1.

Ani na obrat skóre se následně domácí nijak nenadřeli. Necelé čtyři minuty po změně stran zdálky napřáhl Joao Moutinho a fantastickou ranou i s pomocí tyče dostal míč za záda Bernda Lena, jenž se po míči natahoval marně. Německý gólman po sérii kvalitních výkonů tentokráte svůj tým nepodržel, a to především v 72. minutě, když ve snaze uklidit míč do zámezí před unikajícím Adamou Traorém nepochopitelně zasáhl rukou, přestože již byl prokazatelně mimo svou vlastní šestnáctku. I v devíti si sice hosté dokázali vytvořit jednu slibnou příležitost na vyrovnání, avšak střídající Aubameyang svou střelu neprocpal přes stínující obránce Wolves.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
Mr.S

0:2

Reagovat
Rezan

na redky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele