38. kolo
23.05.2021 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Declan Rice (© AFP)

West Ham zdolal Southampton a zahraje si Evropskou ligu

West Ham se nespokojil jen s potřebou zisku bodu a proti Southamptonu rovnou zvítězil, čímž si pro příští sezonu zajistil účast v Evropské lize. Výhru "Kladivářů" řídil především dvougólový Pablo Fornals.

Skóre utkání přitom mohl v 11. minutě otevřít hostující Minamino, jenž uprchl obraně "Hammers", jenže při zakončení netrefil bránu. Další horkou chvilku způsobil fanouškům West Hamu po 20 minutách Walker-Peters, jenž si naběhl na pas za obranu domácích, kterou však skvělým zákrokem zachránil brankář Fabiański.

Kladivářům trvalo poměrně dlouho, než se dostali do utkání, přesto ve 30. minutě otevřeli skóre. Průnik Bowena zastavil gólman Southamptonu McCarthy, z dorážky už ale rozvlnil síť Fornals. Za další tři minuty se Španěl prosadil znovu, když zužitkoval pas od Coufala z pravé strany. McCarthy tentokrát jen nečinně pozoroval, jak kulatý nesmysl míří do jeho svatyně.

Na rozdíl tří branek mohl skóre upravit již v 74. Souček, jenž však hlavou netrefil míč ze standardní situace. Na druhé straně měl o dvě minuty později dobrou příležitost na korekci Tella, Fabiański ale spolehlivě zasáhl. A tak na druhé straně přece jen došlo ke vstřelení třetí branky. Rice zůstal v 86. minutě poněkud zapomenut na levé straně. Středopolař West Hamu tak neváhal a nasměroval si to přímo na McCarthyho, jehož taky pěkonal.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (7)

Přidat komentář
OnlyWHU

Skvělá třígólová tečka za rekordní sezonu se semifinalistou poháru. Bravo hoší, bravo skvělý MOYES. Až se nechce věřit, jak se nám letos dařilo prosadit. Nebudu hodnotit jednotlivce, šli jsme za tím jako tým. Zvláštní dík oběma našim hochům. Suk dokázal potvrdit svoji vysokou kvalitu i deseti góly, Coufi mě překvapil sned ještě víc. Jeho asistence nám mnohokrát hodně pomohly. Teď ještě udržet celý tým pohromadě a zcela nezbytně doplnit min. 3-mi top hráči. Kombinace liga pohár bude náročná. Kéž by se nám podařilo získat Lingarda a přeju si ještě jednu sezonu Fabiho.Hoši DÍKY za magickou sezonu. Po těch předcházejících jsme si ji bohatě zasloužili. Pohled na tabulku a druhej flek doma jsou z říše snů. A teď si jdu za to sednout! COYI!!

Reagovat
duloig

Parádna sezóna.Díky pán Moyes a díky chalani na ihrisku za to nasadenie a bitku za každý bod.Snáď Riceov gól nebol rozlúčkový.Fornalsove gesto s kopnutím lopty po góle medzi fans bolo veľmi silné.Škoda že si takúto sezónu nemohli vychutnať tí pre ktorých je táto nádherná hra stvorená.Možno bude pokračovať a vidíme sa v novom ročníku všetci kladivári.A preto C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
kolouch

Reagovat
kolouch

Reagovat
kolouch

Krasna tecka za skvelou sezonou. Neveril jsem, ze s tak uzkym kadrem budeme schopni ukopat TOP 6. Myslim, ze posil bude potreba vic. S kvalitou musi prijit i kvantita. Poharova sezona uz se totiz ve 14 lidech hrat neda. Obrovsky dik patri Moyesovi, po tom co mu vedeni opakovane hazelo klacky pod nohy (neprodlouzeni smlouvy po zachrane, male prestupove budgety, nesmyslny prodej Dianganny pred sezonou) si ziskal respekt a dovedl West Ham k historickemu uspechu. Dik taky nasim hracum, kteri svym pristupem dokazali pomoct zmenit mentalitu celeho tymu. COYI

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele