1. kolo
12.09.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Newcastle má první body, utrhl je na půdě West Hamu

Stejně jako v případě Arsenalu si i Newcastle může na úvod sezony pochvalovat, jak dobře v krátké letní pauze stihl posílit. Cennou výhru 2:0 z půdy West Hamu United totiž vystřelily právě dvě nové tváře v kádru Magpies, a to Jeffe Hendrick s Callumem Wilsonem, kteří tak své debuty oslavili shodně po gólu, přičemž Hendrick si navíc připsal i asistenci. To West Ham v sestavě s Tomášem Součkem herně neoslnil a stejně jako v předešlých třech letech i tentokráte novou sezonu začíná porážkou.

Celé utkání se ovšem mohlo odvíjet úplně jiným směrem, kdyby zákrok Andyho Carrolla právě na Součka hned ze sedmé vteřiny utkání skončil udělením červené karty pro někdejšího útočníka Hammers. Carroll však vyvázl bez napomenutí a Newcastle měl po většinu zápasu herně navrch. Jako první dvakrát zkoušel štěstí Wilson, pak brankáře Fabianského prověřil Federico Fernández, další nebezpečné střely si připsali Shelvey s Carrollem a přetrvávající tlak Magpies korunoval další ranou mimo tři tyče aktivní Wilson.

Navzdory tomu všemu mohli jít přesto do překvapujícího vedení domácí, když se Ogbonnova hlavička otřela o břevno a ránu Pabla Fornalse tečoval Jamaal Lascelles rovněž do vlastní brankové konstrukce. Když pak neuspěli ani Antonio se Součkem, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. Ten ale po změně stran vydržel jen jedenáct minut, když se iniciativy znovu chopili hosté. Manquillův centr přizvedl na přední tyči Hendrick a Callum Wilson svým typickým způsobem stál ve správnou chvíli na správném místě, aby míč procpal za záda Fabianského.

Domácí se v honbě za vyrovnáním jen marně rozčilovali, když Hallerova rána trefila ruku Hendricka, ale žádný pokutový kop se nekonal, a místo toho v 86. minutě Hammers inkasovali podruhé. Právě potenciální hříšník Hendrick se procpal k vlastnímu zakončení a ukázkovou dělovkou pod břevno potvrdil výhru Newcastlu 2:0, díky níž klub ze severu Anglie poprvé po osmi letech vstoupil do nového ročníku Premier League tříbodovým ziskem.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hodně rozporuplné pocity z téhle nadcházející sezóny. Prodej Diangany, napříč nesouhlasu Moyese, zatím žádná posila do obrany, komedie ohledně Benrahmy. To, že Noble veřejně dává nesouhlas s jednáním těch šašku nahoře taky nevěstí nic dobrého. Bohužel letos dle mě bude ten spodní střed tabulky úspěch, rád bych se mýlil. Nejlepší scénář tohohle ročníku by byl změna majitelů a klidně i 17. flek. Hlavně ať ti dva sasci vypadnou a přestanou škodit tomuhle klubu.

Reagovat
kolouch

Můžu jen souhlasit. West Ham ve všech žebříčcích figuruje v první dvacítce nejbohatších klubů světa a najednou si nemůže dovolit posily bez toho, aniž by prodával? Navíc takhle nesmyslně, kdy prodá za pár šupů talentovaného odchovance a defacto už hotového hráče pro první tým. Pak pár dnů před startem ligy v panice posílají nabídky za Tarkowskiho, které absolutně nemají šanci na úspěch. Proč GSB přivedli Pellegrinimu každého, na koho ukázal a najednou je problém přivést jednoho dva obránce i když je situace v obraně fakt kritická? G+S si zřejmě mysleli, že bude stačit velký stadion a úspěchy už přijdou samy. Teď když zjistili, že z tohodle byznysu jim to tolik necinká, tak utáhli kohout

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas s oběma příspěvky.

Reagovat
kissak

Tak teď nevím zdali také nemluvíš o Newcastlu bez ohledu na překvapivé investice do třech posil.

Reagovat
kolouch

Kez bychom posilili jako Newcastle

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel máš pravdu, teď jen jestli by vysvobození nebyl sestup do champu..

Reagovat
OnlyWHU

Tak nám to zase začíná . Doufám, že to nebude takovej stres jako v minulý sezoně. Zcela bez posil to nebude snadný. Měli přijít min. dva beci a jeden útočník. Hrozbou je záhadná výkonnost několika hráčů, kteří zklamali už v minulým ročníku. Výhra na začátek by byla výborná. Pak máme doslova ukrutnej los. Jsem na to fakt zvědav. COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro vsichni to ted vidi pesimisticky,ale treba paradoxne budou vysledky dobry.Vedeni dela jednu minelu za druhou.Gradyho nesmyslne prodaj ke konkurenci(s nesouhlasem Moyese),do obrany zadna posila(vlastne vubec nikam tadna posila)atd.Proste amateri.Takhle debilni vedeni nema zadnej mancaft v PL.Dneska vyhra 3:1 v krasnym case od 21.00 COYI !!!

Reagovat
duloig

Reagovat
duloig

Čaute hammers.Jak blbý som písal na mobile predslov pred sezónou a mi to neodoslalo.Už nemám chuť sa opakovať tak len C O Y I !!!!

Inak súhlas chalani so všetkým čo je hore napísané.

GSB OUT !!

Reagovat
duloig

2:0 nech nežerem

Reagovat
duloig

Chalani to nebude dobré.Plačem

Reagovat
OnlyWHU

Už nemám sílu se dívat na tu nemohoucnost. Jsme tam, kde jsme v minulý sezoně padali ke dnu. Pěší, bezkrevnej výkon jako bychom vedli 4:0. Zdá se mi, že je tým v rozkladu. Bývalý opory nehrajou a ti nominovaní na to většinou nemaj. Zklamání. Po říjnovým losu nechci vidět tabulku. COYI!

Reagovat
smazaný uživatel

S tím losem, který máme byl tohle zápas, který to mohl trochu uklidnit, bohužel jsme to zase projeli. S touhle obranou nemáme šanci, Cres už bohužel asi formu nechytne a Fredericks hraje svůj strop, góly co jsme dostali opět hodně laciné. Do listopadu los hodně těžký a pak to bude zase jen stres o záchranu. Rád bych byl optimista.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele