8. kolo
07.11.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ademola Lookman (© AFP)

Utkání s Fulhamem rozhodla branka Součka

West Ham United díky brance Tomáše Součka zdolal rivala z Fulhamu a posouvá se na průběžné jedenácté místo tabulky. Utkání nabídlo především v závěru nevídané drama, kdy v nastaveném čase nejprve český reprezentant poslal domácí tým do vedení, v páté minutě nastavení však mohl z pokutového kopu vyrovnat Lookman, jenže nabídnutou šancí trestuhodně pohrdl.

Kladiváři do utkání vlétli ve velkém stylu a hned v první desetiminutovce si vypracovali tři velmi pěkné příležitosti ke skórování. Do té první se po centru Fornalse dostal na zadní tyči zcela osamocený Masuaku, jeho prudkou ránu však brankář Areola zpacifikoval, stejně jako si poradil i s projektilem z kopačky Cresswella, který se do míče parádně opřel na hranici pokutového území. Na rohový kop si pak po deseti minutách naskočil nejvýše útočník Haller, jeho hlavička ovšem skončila ke smůle domácího celku pouze na břevně. Poté se hra přece jenom vyrovnala, Fulham svého soka již tak často nepouštěl do vlastního pokutového území a větší šance již první poločas nenabídl.

Na startu druhého poločasu mohl skóre otevřít obránce Cresswell, který se pár metrů za hranicí pokutového území postavil k exekuci volného přímého kopu a jeho senzační ránu vytáhl na břevno brankář Areola. Na druhé straně zahrozil po hezké individuální akci křídelník Reid, jeho křižnou ránu ale pozorný Fabianski ukryl do rukavic. Pár minut před vypršením základní hrací doby se z levé strany do dobré příležitosti proháčkoval aktivní Fornals, ani nadvakrát však Areolu nepřekonal.

Když už se zdálo, že utkání dospěje k bezbrankové remíze, našel si v pokutovém území Fulhamu odražený míč Fornals, nezpanikařil a chytrou přihrávkou našel na značce pokutového území volného Součka, který chytrou přízemní střelou poprvé překonal Areolu. Vedení však Kladiváři nakonec nemuseli udržet, v posledních sekundách nastavení se totiž faulu ve vlastním vápně dopustil záložník Fornals a následovala penalta. K její exekuci se postavil mladík Lookman, který se ji pokusil proměnit ve stylu Antonína Panenky, jenže se svým nápadem trestuhodně selhal. Jeho pomalý, nepovedený dloubáček k pravé tyči Fabianski vystihl a svému celku tak vychytal nejtěsnější možnou výhru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
OnlyWHU

Zasloužená výhra v abnormálně těžký pozici. Zde jsme museli. Navíc nepřišel hladký gól. Tyč břevna. Infarktový konec se zaslouženou odměnou pro skvělýho chlapa Suka. Za sebe: Tomáši, obrovský dííííky. A taky díky Fabimu, že je až tak inteligentním čtenářem myšlenek protivníků. Tyhle body jsme museli mít!!!!! A další přijdou. Tahle parta i s výborným Moyesem na to má. COYI!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas.Dnes nervy jako krava do posleni vteriny.Benrahma musi do zakladu!!COYI

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

Fandové WHU, kde jste? Chybíte....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele