13. kolo
16.12.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sebastien Haller (© AFP)

West Ham brilantní trefou Hallera vybojoval s Crystal Palace bod

Malé londýnské derby mezi West Hamem a Crystal Palace nakonec vítěze nepřineslo. Hosté nejprve využili nevýrazného výkonu soupeře a ujali se v první půli vedení zásluhou Christiana Bentekeho, ovšem krátce po změně stran dokázal fantastickou trefou srovnat Sebastian Haller a domácí mohli vzápětí skóre i nadobro otočit, když závěrečnou dvacetiminutovku dohrávali v početní převaze po vyloučení střelce první branky Bentekeho. Tým Roye Hodgsona však kritickou chvíli zvládl na výbornou a výsledek 1:1 bez větších potíží udržel až do konce.

West Ham do utkání mohl vstoupit s pořádným sebevědomím, neboť dokázal opanovat hned čtyři z posledních pěti ligových kol a další triumf by "Kladiváře" posunul na páté místo před Manchester City či Chelsea, ovšem v první půli byl lepší jejich protivník. Jen sám Benteke, který v posledních týdnech znovu objevil zašlou střeleckou formu, si během první pětačtyřicetiminutovky připsal hned pět střeleckých pokusů. Ten první ještě z Wardova centru belgickému útočníkovi nevyšel, ale ve 34. minutě již další Wardovu pobídku dokázal tvrdou hlavičkou přetavit v úvodní gól zápasu.

Palace v tu chvíli byli na koni a neměli daleko k navýšení náskoku, jenže výtečnou práci Townsenda nedokázal Benteke náležitě zužitkovat a svou těžkopádnou patičkou brankáře Fabianského ani nepřinutil k pořádnému zákroku. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení hostí, které však po změně stran vydrželo pouhých deset minut. Jemný centr Vladimíra Coufala totiž Sebastian Haller proměnil v gólovou přihrávku, když akrobatickým zakončením "nůžkami" téměř protrhl síť v horním růžku Guaitovy branky a směle se zařadil mezi kandidáty na trefu sezony.

Od vyrovnání se však zápas proměnil spíše v boj ve středu hřiště, který jen umocnilo vyloučení Bentekeho ze 70. minuty za dvě žluté karty, v obou případech za fauly loktem na Angela Ogbonnu a Tomáše Součka. Nastalou přesilovku však domácí využít nedokázali, neboť zatažená obrana Eagles je do žádných větších příležitostí nepouštěla a Riceova rána z dálky se pouze otřela o břevno.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
kolouch

Skromnost stranou. Vidím to na tři body s čistým kontem COYI

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

Já raději nic nepíšu! COYI!!!!

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
duloig

Šup šup do tabuľky ďalšie tri bodíky C O Y I !!!!

Reagovat
OnlyWHU

Po 0:1 jsem jsem začal mít obavy, útočný duo CP dost hrozilo, ale po famózním vyrovnání po ose Coufal, HALLER!!! a vyloučení Bentekeho jsme to měli na výhru. Škoda, tlak z naší strany mohl být v závěru ještě větší. Trochu nemohu přijít na chuť Benrahmovi, asi měl jít ven dřív než Bowen. Je dobrý, že Moyes víc zapojil lavičku, jen v 11-ti bychom v tom hustým programu nemohli obstát. Těším se na návrat Antonia a za pár i Masuaku. Pořád ale jedeme. COYI!!!

Reagovat
kolouch

Reagovat
kolouch

Dnes to nebylo ono. Souper nam delal po fyzicke strance velke problemy. Nevim, jestli je v PL tym s urostlejsimi hraci. Po vylouceni Bentekeho to pred branou dokazali dokonale zavrit a nepustit nas v podstate k nicemu. Coufal byl jednoznacne nasim nejlepsim hracem, mozna i MOTM. Vyborny dopredu i dozadu. Zahu totalne vymazal ze hriste, jako nadstavbu pridal krasnou asistenci. Benrahma zatim urcite druhy Payet nebude, ale do budoucna si to muze sednout. Kazdopadne doufam, ze utichnou reci o Alzirskem Messim apod Haller odmakal cely zapas a famozni nuzky mu byly odmenou, snad bude v podobnem trendu pokracovat. No nic, tri body by byly lepsi, ale jde se dal

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas se vším Coufal pro mě určitě MOTM, jinak vetsina zahrála svůj standart až na Hallera ten dneska byl lepší, snad nebude pokračovat v tom trendu a nebude teď tři zápasy hrát houby, dokázal bych si ho při absenci masuaka představit i s Antoniem, který by hrál pod ním. Diop mě trochu zklamal, když mu u golu utekl Benteke a rozehravku má bidnou, Balbuena v zápasech ukázal, že je určitě lepší. Ale kdo ví, Moyes prý Diopa zkouší v trénincích i na hrotu Benrahma se bude muset ještě hodně snažit, aby dosáhl alespoň 70% kvalit Payeta Lanzini to včera po střídání oživil. Fornals neviditelný.

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele