33. kolo
24.04.2021 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Timo Werner (© AFP)

West Ham na Chelsea nestačil

West Ham United prohrál v domácím duelu 33. kola Premier League s Chelsea 0:1 a účast v Lize mistrů v dalším ročníku se mu mírně vzdálila. Utkání rozhodl v závěru první půle Timo Werner, domácí dohrávali bez vyloučeného Balbueny.

Ve čtrnácté minutě Tomáš Souček poslal míč na levé křídlo Ryanovi Fredericksovi, který se nadechl k odvážnému sólu. Troufl si i na střelu, která ale přeletěla Mendyho bránu.

Hodně zajímavá situace před bránou Chelsea nastala ve 36. minutě. Po standardní situaci Marka Noblea míč přes hlavu Ogbonny propadl k Tomášovi Součkovi, který ho zasáhl na dlouhou nohu a od bránícího Azpilicuety se balón odrazil těsně vedle levé tyče z pohledu brankáře Mendyho. VAR navíc řešil, zda kapitán Chelsea nezahrál rukou, ale nakonec z toho byl jen roh.

A když neudeřili domácí, trefila se dvě minuty před koncem první půle Chelsea. Timo Werner si na útočné polovině zpracoval a podržel míč, který předal doleva Christianovi Pulisicovi. Ten poté rozběhl Bena Chilwella, jenž poslal před bránu přízemní centr. Oslovil jím právě Tima Wernera a ten zblízka otevřel skóre.

V desáté minutě druhé půle měli hosté obrovskou šanci na navýšení vedení. Z dálky vypálil skoro z kroku Mason Mount. Přesto střílel dostatečně přesně i razantně. Překvapený Fabiański míč u své pravé tyče vyrazil jen před sebe a dobíhající Timo Werner měl na kopačce druhý gól v zápase. Jeho dorážka však skončila vedle vzdálenější tyče.

Po hodině hry ukázal svou chytrost Mark Noble. Přihrávkou pod sebe nabil Ryanovi Fredericksovi, který trefil jen protihráče. Odražený míč pak technicky poslal směrem na bránu Jesse Lingard a balón prosvištěl těsně vedle vzdálenější tyče brány Chelsea.

V 81. minutě však došlo k momentu, který hodně domácím znepříjemnil zbytek utkání. Fabián Balbuena s největší pravděpodobností neprošlápl Chilwella úmyslně, přesto ale dostal červenou kartu. Sudí tak rozhodl poté, co si sám vše prohlédl na monitoru.

Chelsea po výhře patří čtvrté místo, pátý West Ham na ni ztrácí tři body.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
duloig

C O Y I ⚒️!!

Reagovat
smazaný uživatel

COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád není ještě nic ztraceno, ale ty ztracene 2 body s Arsenalem a zápas s Newcastlem nás bude ještě mrzet. VAR asi komentovat netřeba, během hry normální souboj, ale když si ho tam rozhodčí pustí 20x, tak to asi vypadá jinak Lanzini to hodně oživil, chtěl bych ho vidět častěji, moc nechápu, proč nedostává více příležitostí. Benrahma mi přijde už trošku frustrovaný, hodně o tom vypovídala ta střela na konci, kdy měl nalevo úplně volně nabihajiciho Johnsona. Co už, jedeme dál, i 5. flek by byl ohromný úspěch. A pro půlroční fandy West Hamu bych doporučil shlednout, pár zapasu posledních sezón a vzkázal, ať zavřou huby. COYI!!!

Reagovat
OnlyWHU

Naprostý souhlas, zvláště s posledními větami. Díky!

Reagovat
OnlyWHU

No, smíšený pocity... Snaha tady byla, ale v téhle konstelaci byly hrušky asi příliš vysoko. Se čtyřmi zraněnými a jedním vykartovaným jsme v situaci, která se v závěru ligy opakuje rok co rok. Do úspěšnější hry máme jedenáct, dvanáct hráčů. Trochu nechápu nominaci tří věží před Fabim a další nominaci tragickýho Noblea. Navíc to jeho gesto, když byl střídanej!! A k tomu neodpískaná pencle asi po ruce soupeře a přísný vyloučení po nesmyslu Balbueny. Místo závěrečnýho tlaku k vyrovnání, zase v deseti. Trochu se nám vytrácí Suk, rád bych se ale mílil. Snad si teď napravíme reputaci se soupeři ze spodku, ale dobře víme, že ti, co ještě hrají o jistotu či padáka můžou bodovat proti komukoliv. Uvidíme. COYI!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele