16. kolo
29.12.2020 19:00 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

Raphinha (© AFP)

Gólový dárek od WBA nastartoval kanonádu Leedsu

Leeds se zase jednou vytasil s pozoruhodným výsledkem, z něhož musí fanklub manažera United Marcela Bielsy juchat. Jeho svěřenci totiž po úvodním dárku nedali West Bromwichi šanci a svého protivníka zostudili pěti góly.

Hosté se tak po druhé výhře za sebou prodírají tabulkou směrem vzhůru, navíc konečně vyrovnali poměr vstřelených a inkasovaných branek. Naopak domácí nadále čekají na výhru a další neúspěch je ještě pevněji přikoval v zóně sestupu.

Zatímco v předchozím zápase proti Burnley pomohl United rozhodčí, tentokrát spolupracoval dokonce soupeř. V deváté minutě totiž domácí Sawyers zahrál malou domů naslepo, jenže gólman Albionu Johnstone se v ten moment nevyskytoval mezi třemi tyčemi, kam míč zamířil. Leeds tak šel do vedení díky kuriózní vlastní brance "Baggies".

West Brom se rychle snažil úvodní zaváhání odčinit, avšak Robinsonově střele ze 17. minuty scházela přesnost a Phillips krátce nato zase hlavičkou jen rozchytal gólmana hostů Mesliera. Místo vyrovnání tak přišel po půlhodině hry druhý zásah "Whites". K Alioskimu se dostal odražený balón, který makedonský fotbalista napálil z levé strany nechytatelně ke vzdálenější tyči.

Koncert United pokračoval ve 36. minutě. Harrison si nejprve narazil s Bamfordem, poté oklamal Furlonga a ve finále nedal Johnstoneovi zblízka šanci - 0:3. Čtyři minuty poté dostal nabito Rodrigo, jehož ránu tečoval bránící O'Shea tak nešťastně, že meruna skončila v bráně WBA počtvrté. Hrůzný konec první půle pro domácí, naopak snový pro Leeds.

Avšak také "Whites" se dvanáct minut po změně stran dopustili hrubice, díky které mohli Baggies korigovat. Meslier při rozehrávce nahrál pouze napadajícímu Diangnanovi, jehož ale následně vychytal, čímž odčinil své zaváhání. A tak mohli hosté zkompletovat búra. Raphinha si při rychlé akci United navedl míč zprava na střelu levou nohou, na kterou bezmocný Johnstone opět nedosáhl.

Závěrečné minuty už se nesly v poklidném duchu. Domácí neměli síly na velký obrat, Leeds si tak pohodlně uhlídal vybojovaný náskok.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Potvrdí WBA tu plichtu u mistra ??

Reagovat
LeedsUnited

Věřím, že ne. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Já to myslel uplně jinak. Byla taková záhadná. Žádné potvrzování nebude. Tip 1:3.

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele