29. kolo
04.03.2021 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Richarlison hlavou rozhodl (© AFP)

Everton uspěl i proti West Bromwichi a už je čtvrtý

Tažení Evertonu za pohárovou Evropou a Ligou mistrů obzvláště nabírá na obrátkách. Liverpoolský klub zvítězil na půdě West Bromwiche potřetí v řadě a posunul se přinejmenším dočasně na čtvrté místo, zaručující účast v milionářské soutěži. Těsnou výhru 1:0 vystřelil hostům Richarlison, jenž se v posledních týdnech těší excelentní formě. Přesto výhra Toffees visela na vlásku...

V třetí minutě nastavení musel zatrnout i jinak vždy ledově klidný evertonský manažer Carlo Ancelotti, když domácí Mbaye Diagne zabořil míč do sítě, avšak jeho těsné postavení mimo hru znamenalo, že Baggies na předešlé tři zápasy bez prohry nenavážou a zůstávají předposlední s devítibodovým odstupem od sedmnáctého Newcastlu.

Domácí do utkání přitom vstoupili lépe a mohli se brzy ujmout vedení zásluhou aktivního Diagneho, avšak brankář Jordan Pickford svůj tým zachránil výtečným zákrokem, na který záhy navázal dalším zneškodněním rány Phillipse. Hosté kontrovali v závěru poločasu šancemi Richarlisona s Calvertem-Lewinem, ale nakonec se průlomu skóre dočkali až po změně stran.

Ancelotti si mohl pochvalovat šťastnou ruku při výběru střídání, neboť necelou minutu po nástupu na hřiště zařídil Gylfi Sigurdsson jedinou branku utkání, když jeho přesný centr uklidil do sítě Richarlison. Brazilský reprezentant se tak prosadil již počtvrté v posledních čtyřech zápasech. Když pak v další slibné pozici neuspěl Calvert-Lewin, čekaly hosty nervózní závěrečné minuty, které však i s trochou štěstí zdárně přestáli.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele