14. kolo
20.12.2020 20:15 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Anwar El-Ghazi (© AFP)

Aston Villa zvítězila na hřišti West Bromwiche Albion

Aston Villa si v birminghamském derby snadno poradila s domácím West Bromwichem a po dvou brankách útočníka El-Ghaziho a jedné přesné trefě kolegy Betranda Traorého zvítězila hladce 3:0. O osudu utkání se víceméně rozhodlo již v první půli, kdy se hosté dostali do vedení a po faulu Livermora také získali početní převahu, kterou v poločase druhém dokázali dokonale zužitkovat.

Aston Villa do utkání vlétla skutečně brilantně a již po třech minutách se ujala vedení, když si na centr Traorého naběhl El-Ghazi a na zadní tyči míč jednoduše uklidil do sítě. Druhou trefu mohl přidat hlavičkující Watkins, ten ale své zakončení nasměroval těsně nad. Po půlhodině hry si u postranní čáry vyšlápl Livermore na kapitána hostí Grealishe a jeho zákrok byl nejprve oceněn žlutou kartou. Kolega u videa ovšem po prohlédnutí opakovaných záběrů doporučil udělit kartu barvy červené, což hlavní sudí Atkinson nakonec také učinil - a West Brom tak musel dohrávat v desíti.

Na začátku druhého dějství nejprve Johnstona vyděsil Grealish, který svou ranou na bližší tyč domácího gólmana pořádně vystrašil. Tentýž hráč pak o pár minut později posadil nadýchaný centr na hlavu McGinna, ten ale z malého vápna nedokázal trefit zařízení. Dvacet minut před koncem se hosté již radovali z druhého gólu, když centr McGinna našel před odkrytou svatyní nabíhajícího Watkinse, jenže po prozkoumání na videu branka nemohla být uznána pro ofsajd útočníka Aston Villy. Hostujícímu celku to ale nakonec vadit nemuselo, šest minut před koncem se totiž nesmírně chytrou ranou z hranice vápna prosadil Traoré. Konečnou podobu výsledku pak dal dvě minut před koncem z pokutového kopu El-Ghazi.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele